“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

10 Νοεμβρίου 2010

Αν λάβεις ένα δάνειο...

Αν  λάβεις ένα δάνειο για τη δημιουργία μίας επιχείρησης αγοράζεις την ευκαιρία για ανάπτυξη και αν λάβεις ένα δάνειο για να χτίσεις ένα σπίτι αγοράζεις το όνειρο για ασφάλεια και οικογενειακή ζωή.Αν λάβεις ένα δάνειο για να πληρώσεις τους τόκους ή το κεφάλαιο ενός προηγούμενου δανείου, ωστόσο, τότε το μόνο που αγοράζεις είναι χρόνος.Στη δεκαετία του ‘90 η συντριπτική πλειοψηφία των δανείων αγόραζαν ευκαιρίες για ανάπτυξη. Στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 00’ τα δάνεια αγόραζαν ασφάλεια. Από το 2007 και μετά τα περισσότερα δάνεια αγοράζουν μόνο χρόνο.Αυτό ακριβώς αγόρασε η Ελλάδα με την προσφυγή της στο Μηχανισμό Χρηματοδότησης ΔΝΤ –ΕΕ, αυτό αγοράζουν η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και η Ισπανία και αυτό κάνουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο οι ΗΠΑ.Οι τελευταίες έχουν τη ‘μαγική’ δυνατότητα να παράγουν όσο χρήμα χρειάζονται μέσω της Κεντρικής τους Τράπεζας. Έτσι, είναι σα να έχουν κατασκευάσει μία Χρονομηχανή η οποία δε χρησιμεύει για ταξίδια στο χρόνο αλλά για την παροχή δανείων σε μονάδες χρόνου.
Υ.Γ. Μας το έστειλε ένας καλός φίλος, χωρίς να μας γράψει τον συγγραφέα και τη πηγή.Μόλις τα έχουμε θα τα αναρτήσουμε άμεσα.

Ανόητοι και αλαζόνες

Ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου και οι μεγαλόσχημοι του Πασοκ βρίσκονται σε πλήρη σύγχιση. Η αλαζονική άρνηση τους να αποδεχθούν τα μηνύματα του Α γύρου των εκλογών τους οδηγούν σε τραγικές πολιτικές επιλογές για την μάχη του Β γύρου. Οι φαεινοί εγκέφαλοι ( Ραγκούσης και Σία) ,έχουν αποδυθεί σε ένα εμετικό αγώνα να μας πείσουν οτι επίκειται νέο "βρώμικο ΄89". 'Εχουν, προς τούτο,  στρατεύσει  τους πράσινους κονδυλοφόρους, τα εκδοτικά κέντρα και τα τηλεοπτικά κανάλια. Πάνω που επιχείρησαν με απύθμενο, έστω, θράσος να μιλήσουν οτι ο Β γύρος είναι αυτοδιοικητικός,διχάζουν και διαχωρίζουν. Στην παπανδρεϊκή φατρία περισσεύει η ανοησία. Σπρώχνουν τους πολίτες στα αντίπαλα ψηφοδέλτια του Πασοκ. Οι ανόητοι αβαντάρουν τον Κικίλια. Οι ανιστόρητοι πολιτικοί πομφόλυγες του Μαξίμου μαζί με τα οπισθοδρομικά εξαπτέρυγα της Ιπποκράτους διαλύουν το Πασοκ, αποσυνθέτουν τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη με επικίνδυνους και ανιστόρητους σχεδιασμούς. Δεν θα τους περάσει.