“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

12 Νοεμβρίου 2009

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γεωργίας


Εκνευρισμός παρατηρείται τώρα τελευταία στο υπουργείο Γεωργίας.Λίγο η έλλειψη χρημάτων,λίγο το μπάχαλο που κληρονόμησαν έχουν κάνει έξαλλη την κ.Μπατζελή.Αν προστεθεί καί η αργοπορία στην τοποθέτηση του Γενικού Γραμματέα,σας είναι εύκολο να αντιληφθείτε το κλίμα έντασης.Ο κ.Ανδρέας Δαβίλλας είναι εκτός απροόπτου η επιλογή.Άλλωστε είναι η πρόταση της Υπουργού καί ο άνθρωπος είναι ήδη στο υπουργείο από το πρωϊ μέχρι το βράδυ.

ΠΟΝΤΙΟΙ ΠΙΛΑΤΟΙ

Η μετάθεση του τόπου διεξαγωγής της δίκης γιά την δολοφονία του νεαρού Αλέξη Γρηγορόπουλου, από την Αθήνα στην Χαλκίδα καί στην συνέχεια στην Άμφισσα,προκαλεί την πολιτική καί κοινωνική μας αξιοπρέπεια.Ταυτόχρονα εμποδίζει την απρόσκοπτη διεξαγωγή της δίκης .Ο φόβος επεισοδίων είναι το προφανές επιχείρημα των αρχών.Η κυβέρνηση του Πασοκ καί συγκεκριμένα το υπουργείο Δικαιοσύνης,ακολουθούν πολιτική Πόντιου Πιλάτου.Κύριοι,σας εκλέξαμε γιά να κυβερνήσετε ,γιά να αναλάβετε ευθύνες καί όχι να κρύβεστε πίσω από "θεσμικές ουδετερότητες".

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ






Ο ισχυρότερος άνθρωπος στον πλανήτη
...και οι υπόλοιποι εννέα.
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακηρύχθηκε ο πιο ισχυρός άνθρωπος στον κόσμο στη λίστα του περιοδικού Forbes.
Ο Ομπάμα, η δημοτικότητα του οποίου εντός και εκτός αμερικανικού εδάφους, έχει συμβάλει στη βελτίωση της εικόνας των ΗΠΑ, όπως προκύπτει από πολλές έρευνες, είναι πρώτος.
Στις πρώτες δέκα θέσεις της λίστας βρίσκονται ηγετικές φυσιογνωμίες από το χώρο της πολιτικής, της βιομηχανίας και της οικονομίας:
1. Μπαράκ Ομπάμα, πρόεδρος ΗΠΑ
2...Χου Τζιντάο, πρόεδρος Κίνας3. Βλαντίμιρ Πούτιν, πρωθυπουργός Ρωσίας4. Μπεν Μπερνάνκι, επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ5. Σεργκέι Μπριν και Λάρι Πέιτζ, ιδρυτές του Google6. Κάρλος Σλιμ, επικεφαλής της μεξικανικής Telmex7. Ρούπερτ Μέρντοκ, πρόεδρος του ομίλου μμε News Corp.8. Μάικλ Τ. Ντιούκ, επικεφαλής των πολυκαταστημάτων Wal-Mart9. Βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Αμπντουλάχ μπιν Αμπντούλ Αζίζ10. Μπιλ Γκέιτς, πρόεδρος του ιδρύματος Bill & Melinda Gates
Αναρτήθηκε από The acrobats

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ


Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ, Η ΝΤΟΡΑ, Ο ΑΝΤΩΝΗΣ, Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ.

Η κομματική και πολιτική πειθαρχία, σε βάρος της ειλικρίνειας απέναντι στους πολίτες. Αυτή η στάση δεν χαρακτηρίζει φυσικά μόνο τη Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά την πλειοψηφία των πολιτικών.Είναι όμως απόλυτα προσβλητική απέναντι στους πολίτες.
Θέλω να πω οτι η Ντόρα Μπακογιάννη, δεν είχε δικαίωμα να σιωπά για τα γαλάζια σκάνδαλα που διαδέχονταν το ένα το άλλο.
Δεν μπορείς να είσαι κορυφαία υπουργός και να μην έχεις άποψη για τις αθλιότητα με το Ομόλογα και τα ασφαλιστικά ταμεία, για τους κουμπάρους και το Βατοπέδι. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να ισχυρίζεσαι, οτι έλειπες σε ταξίδι για δουλειές, οταν ο γαλάζιος βούρκος απειλούσε να καταβροχθίσει τη χώρα.
Δεν μπορείς να σιωπάς οταν η αθλιότητα ξεδιπλώνεται σαν μια τεράστια γιγαντοαφίσσα και τυλίγει τη χώρα σου. Δεν έχεις δικαίωμα να σιωπάς οταν ο πλέον αποτυχημένος πρωθυπουργός που γνώρισε η χώρα, ανέχεται κρυβόμενος το απίστευτο πάρτυ της διαφθοράς.
Δεν μπορείς να σιωπάς, οταν ακούς αστείους ισχυρισμούς, για δήθεν ανάληψη της πολιτικής ευθύνης και τα σχετικά.
Δεν μπορείς να σιωπάς, οταν εμπλέκεται το ονομά σου στο σκάνδαλο της Siemens. Δεν μπορείς να σιωπάς στο όνομα της κομματικής πειθαρχίας και των όποιων ηγετικών φιλοδοξιών.
Ο σχολιασμός δεν αφορά, μόνο τη Ντόρα, αλλά και τους υπόλοιπους διεκδικητές της ηγεσίας. Μόνο που οι δύο, ο Αβραμόπουλος και ο Ψωμιάδης, δεν είναι σοβαρές περιπτώσεις.
Ο Ψωμιάδης, φρόντισε τα τελευταία χρόνια ν ανηφορίζει τα σκαλοπάτια της γραφικότητας, διεκδικώντας επάξια το Οσκαρ Α ανδρικού ρόλου.
Ο δε Αβραμόπουλος, δεν χρειάζεται συστάσεις.Κορυφαία στιγμή της καριέρας του, ήταν οταν μετά τη διάλυση του ΚΕΠ, ταξίδεψε στην Αμερική για να διδάξει στο Χάρβαρντ, στην έδρα του Σωκράτη.
Φυσικά για τον Σωκράτη Κόκκαλη, οφείλει να μας δώσει μια απάντηση και ο Αντώνης Σαμαράς. Τον κατηγορούν οτι ο Σώκρατες του Βερολινέζικου Τείχους, ήταν ο χορηγός της Πολιτικής Ανοιξης.
Φυσικά το αυτό ισχύει και για τη Ντόρα καθότι Σώκρατες, Χριστοφοράκος, Φόλκερ Γιουνγκ, Siemens, Iντρακόμ, είναι χάντρες στο ίδιο κομπολόι…Η Ντόρα και ο Σαμαράς, φιλοδοξούν να επανιδρύσουν τη ΝΔ. Καλά θα κάνουν να μας πείσουν οτι την νέα διακήρυξη αρχών του κόμματος, δεν θα την συνυπογράφουν ο Σαλονίκης, ο Λούβαρης, ο Θεοδωρίδης κι ο Θωμάς.
ΠΗΓΗ:kourdistoportokali.com

Διαγωνισμός ομορφιάς

Μία παρέα αργόσχολων πασόκων,διεξάγει δημοσκόπηση γία το ποιό όμορφο γυναικείο κυβερνητικό μέλος.Η ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση έχει ξεκινήσει από τις 10 Νοεμβρίου καί θα διαρκέσει μέχρι τις 30 του μήνα.Η συμμετοχή είναι ικανοποιητική καί οι κυρίες Γκερέκου,Διαμαντοπούλου,Μπατζελή (με αλφαβητική σειρά παρακαλώ),συγκροτουν την πρώτη τριάδα,που ήδη έχει αποσπασθεί με σημαντική διαφορά.

Που κρύβεται?



Σημειώνεται ότι η εκτίμηση της ΕΣΥΕ για έλλειμμα 5,7% το 2008 αμφισβητείται από τις Βρυξέλλες, που ζητούν πρόσθετα στοιχεία από τις ελληνικές υπηρεσίες.Πού κρύβεται ο επικεφαλής τής Στατιστικής υπηρεσίας?Επιμένει στίς εκτιμήσεις του?Εχει καθόλου τσίπα?Αυτά γράφαμε στις 10 Οκτωβρίου γιά τον πρώην Γραμματέα της Στατιστικής Υπηρεσίας κ.Κοντοπυράκη?Μαζί με τους πολιτικούς του ηγέτες,πήρε έναν ολόκληρο λαό στο λαιμό του. Μπράβο σου λεβέντη μου.