“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

11 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Η χώρα χρειάζεται ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.Η οικονομία χρειάζεται ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.Οι πολίτες χρειάζονται ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Ο ΓΑΠ στήν Ηλιεία.





Τη μετατροπή της Ηλείας σε πρότυπο νομό πράσινης ανάπτυξης που θα αποτελέσει το πρόκριμα για ανασυγκρότηση ολόκληρης της χώρας, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια ανοιχτής σύσκεψης που είχε με τοπικούς φορείς στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Ο κ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει άμεσα το επικαιροποιημένο νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την ολοκληρωμένη ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της περιοχής.
Σο σχέδιο για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών, και ειδικά για την Ολυμπία, πρωταγωνιστικό ρόλο αναμένεται να έχει ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Αθεμπίγιο, ο οποίος είναι παρών στην περιοδεία του πρωθυπουργού.
Κατά την περιοδεία του, ο κ. Παπανδρέου συνοδευόταν από κλιμάκιο πέντε υπουργών.

Aλλαγή εκλογικού Νόμου

Μία από τις πρώτες κινήσεις της νέας κυβέρνησης θα είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου. Πρόκειται για παραλλαγή του γερμανικού μοντέλου που διατηρεί το όριο του 3%, αλλά μεταβάλλει πλήρως το χάρτη των εκλογικών περιφερειών και τον τρόπο ανάδειξης των βουλευτών. Μένει το πριμ 40 εδρών στο πρώτο κόμμα.

Μεγάλη συμμετοχή

Πλέον τών 3000 είναι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις πού υπεβλήθησαν στό opengov.gr.Κατ'αρχήν ακούγεται θετικά.Πολλοί πολίτες διαθέτουν τα προσόντα ανάληψης υψηλών κυβερνητικών θέσεων καί ακόμη περισσότεροι πιστεύουν ότι το δικαιούνται.Το βέβαιον είναι ότι ξεπερνιούνται τα κομματικά σύνορα καί γίνεται ένα βήμα αντιμετώπισης πελατειακών αντιλήψεων.Μακάρι να τηρηθούν οι κανόνες μέχρι τέλους καί να μήν δημιουργηθούν υπόνοιες γιά προσχηματικές δημοκρατικές καί αξιοκρατικές διαδικασίες.

Μας ενδιαφέρει.

Η Χίλαρι Κλίντον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, χαρακτήρισε «ορόσημο» την υπογραφή πρωτοκόλλων για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεών Τουρκίας και της Αρμενίας και υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν ότι μπορούν για να χτίσουν πάνω σε αυτό.

Αποφάσεις

Η χώρα χρειάζεται ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.Η οικονομία χρειάζεται ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.Οι πολίτες χρειάζονται ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

...καί στό βάθος μπαράζ


Καρέ τού Γκέκα στό Ελλάδα-Λετονία 5-2