“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

24 Φεβρουαρίου 2010

Ας προσέχαμε


Μέρα απεργίας σήμερα .Ο κόσμος στις συγκεντρώσεις αρκετός αλλά όχι και ο αναμενόμενος.Συγκεντρώσεις χωρίς παλμό και ολίγιστο πάθος.Η εικόνα μιάς μικροαστικής κοινωνίας.Καναπές και τηλεόραση,καφές με τολμηρές πολιτικές αναλύσεις,συνιστούν τον συνδυασμό που σκοτώνει κάθε ελπίδα για την διεκδίκηση μιάς νέας ευημερίας.Ανάμεσα στο πλήθος των ζαλισμένων πολιτών προβάλλουν έντονα οι φιγούρες των ηγετών του συνδικαλιστικού κινήματος,παλαιών και νέων.Μόνο που τα φτερά τους είναι πεσμένα,πολιτικές "κότες" που τάχα χαράσουν "κόκκινες γραμμές".Και ο κοσμάκης ανύποπτος οτι τούτοι οι μεγαλοσχήμονες συνδικαλιστές έχουν μεγάλη ευθύνη για την οικονομική και οχι μόνον κατάντια.Απο τους τσαμπουκάδες στον Σημίτη,στον Γιαννίτση,τον Σπράο τώρα σφυρίζουνκλέφτικα,την κάνουν γυριστή.Προσκυνημένοι και προπαντώς βολεμένοι.Φταίει ο Σημίτης που έκανε πίσω το 2001.Μα φταίμε πιο πολλοί όλοι εμείς που αφήσαμε-γιατί μας βόλευε-τον Σημίτη να κάνει πίσω.Τώρα πληρώνουν όλοι ,πλην των "γκουρού" των κατακτήσεων των εργαζομένων.Ας προσέχαμε.

Η οικονομία της Ελλάδος και η “κυρία” του σπιτιού…

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ορισμένα πράγματα (σύντομα και περιεκτικά) γιατί κινδυνεύουμε να τρελαθούμε όλοι μας:
1. Η Ελλάδα δεν είναι Αφρικανική Χώρα εν μέσω της ερήμου που περιμένει με βυτιοφόρο… το πόσιμο νερό της ημέρας
2. Παράγει πλούτο και έχει ετήσιο προϋπολογισμό
3. Τα χρήματα δεν επαρκούν (για διάφορους λόγους) και αναζητούμε «συμπληρωματικά» χρηματικά ποσά. Είναι σαν μια οικογένεια που έχει ετήσιο εισόδημα 20.000€ και ξοδεύει 22.000€. Τα επιπλέον 2.000€ τα δανείζεται προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες (τις όποιες “ανάγκες”)
4. Η οικογένεια δεν είναι ΑΠΟΡΗ. Έχει εισόδημα που δεν επαρκή για τις ανάγκες της.
5. Στην οικογένεια αυτή υπάρχουν δυο προβλήματα:
πρόβλημα α: οι “γείτονες” της παρουσιάζουν επιρρέπεια στην εγκληματικότητα και έτσι είναι υποχρεωμένη να ξοδεύει πολλά χρήματα σε συστήματα ασφαλείας (για όποιους δεν κατάλαβαν οι “γείτονες” είναι οι…γείτονες της χώρας μας)
πρόβλημα β: η “κυρία” του σπιτιού δεν συνεισφέρει στον οικογενειακό προϋπολογισμό διότι ξοδεύει το μισθό της στα… «λούσα»! Έτσι ο μισθός του συζύγου δεν επαρκή για να καλύψει τις ανάγκες του ΣΥΝΟΛΟΥ της οικογενείας (για όσους δεν κατάλαβαν η “κυρία” του σπιτιού αντιπροσωπεύει τους φοροφυγάδες).
Έτσι, σε πολύ αδρές γραμμές έχει η κατάσταση στην Ελλάδα.
Κάποιοι λένε ότι ο στόχος θα πρέπει να είναι «ανάπτυξη». Δηλαδή η αύξηση του εισοδήματος του συζύγου (η “κυρία” δεν πρόκειται να συνεισφέρει ούτως ή άλλως…)
http://vasiliadis.wordpress.com/2010/02/23/%ce%b7-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%bf/