“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

18 Ιουλίου 2012

Καλό ταξίδι

Γράφει ο Τάσος Κιάτος
Να περνάτε καλά, να σκέφτεστε πολύ, να βλέπετε την μεγάλη εικόνα, να αποφεύγετε τους διχασμούς, να αναλαμβάνετε ευθύνες, να αγωνίζεστε για το δημόσιο συμφέρον, το δίκαιο των πολλών και των αδυνάτων.
Να θυμάστε ότι οι πρωτοβουλίες δεν βλάπτουν, η ακινησία σκοτώνει. Η διαδρομή με άλλους είναι γοητευτική, ίσως πιό πολύ και από την μοναχική πορεία. Μόνον τα ρολόγια παίζουν μόνα τους.
http://www.neasimfonia.gr/node/695

Τώρα που δεν υπάρχουν πια τα «ΤΟ»

Γράφει ο Νοικοκυραίος
Ως γνήσιος κεντρώος, είμαι οπαδός του κ. Ευάγγελου. Ο οποίος αποδεικνύει, επί τέλους, ότι το αριστερόστροφον και σοσιαλίζον ΠΑΣΟΚ δεν ήτο παρά μία παρένθεσις. Πολύχρονος, φευ, αλλά εν τέλει παρένθεσις. Η κατάστασις περιήλθε και πάλιν εις τα χείρας ημών των κεντρώων.
Προερχόμενοι από την παλαιά Ένωσιν Κέντρου, ουδέποτε κατενοήσαμεν τι ήσαν αυτά τα ΤΟ, όπως είχε πει αείμνηστος κεντρώος πολιτικός μόλις προσεχώρησεν εις το ΠΑΣΟΚ. Τελικώς μάθαμε ότι ήσαν αι τοπικαί οργανώσεις.

http://www.neasimfonia.gr/node/681