“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

24 Δεκεμβρίου 2009

Oι προκλητικοί μισθοί της ΕΡΤ

Οι περισσότεροι από τους δημοσιογραφικούς αστέρες εξαπολύουν μύδρους γιά τις υψηλές δαπάνες του Δημοσίου.Βεβαίως ξεχνούν την ΕΡΤ,την κρατική εταιρεία που πληρώνουν ολοι οι Έλληνες γιά να σιτίζονται (μέχρι σκασμού) εραστές της αλήθειας,θεράποντες της κοινωνικής δικαιοσύνης,αδέκαστοι συνάδελφοί τους.Γιά αυτούς τους οσφυοκάμπτες,τους τσάτσους πασών των εξουσιών,αναμένουμε κυβερνητικές πρωτοβουλίες και αναζητούνται γενναίες,μαζικές πρωτοβουλίες αντιμετώπισης της αδηφάγου διάθεσης των "ελεγκτών" της διαφάνειας και της καθαρότητας της δημόσιας ζωής.

AΠΙΣΤΕΥΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
Αυτοί είναι οι μισθοί των δημοσιογράφων της ΕΡΤ! Διαβάστε τους και καλά Χριστούγεννα. Ο Π.Γερουλάνος έπρεπε να ξεκινήσει από εκεί την πρώτη ημέρα που πήγε στο υπουργείο.Όλα τα μεγάλα ονόματα πόσα παίρνουν και μάλιστα κάποιους θα τους δείτε, δύο και τρεις φορές επειδή παίρνουν τα χρήματα ανά εξάμηνο!
Παιδιά σας προειδοποιούμε ότι είναι επικίνδυνο για όσους έχουν την καρδιά τους να δούνε την λίστα!
ΛΥΡΙΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Δημοσιογράφος
324.000
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Δημοσιογράφος
324.000
ΧΟΥΚΛΗ ΜΑΡΙΑ
Δημοσιογράφος
218.976
ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΜΠΗΛΙΩ
Δημοσιογράφος
176.400
ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΠΑΡΘΕΝΑ
Δημοσιογράφος
143.514
http://papaioannou.wordpress.com/2009/12/23/%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%8d-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%af-%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b8%ce%bf%ce%af-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%cf%81/

Κυβερνώ σημαίνει...



Γράφει ο Γιάννης Nικολάου.Στην κυβέρνηση οι περισσότεροι έχουν πλέον αντιληφθεί, ότι η διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι υγιεινός περίπατος ανάμεσα στην πράσινη ανάπτυξη, τη «λογοδοσία» και το «κουβέντα να γίνεται» στο opengov.
Kυβερνώ σημαίνει βάζω τα χέρια μου στη «μουτζούρα» της θλιβερής συχνά ελληνικής πραγματικότητας.Kυβερνώ σημαίνει έχω σχέδιο, αναλαμβάνω ευθύνες, παίρνω δύσκολες και συχνά μη δημοφιλείς αποφάσεις, συγκρούομαι με κοινωνικές ομάδες και πολιτικούς αντιπάλους, πείθω την κοινωνία για την ορθότητα της πολιτικής μου, λύνω προβλήματα μικρά και μεγάλα.http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12338&subid=2&pubid=23309173

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ.ΥΠΕΡΠΑΣΟΚΟΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.ΑΨΗΦΙΣΤΕ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ,ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ.ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

Περί Βλακείας και Κακίας

Γιά τη στενότατη συνάφεια Κακίας και Βλακείας.Συνήθως η εικόνα της Κακίας είναι συνυφασμένη με τον Μεφιστοφελή και τον Φάουστ, θεωρείται περίπου συνώνυμη της Διαβολικής εξυπνάδας …Αυτός ο μύθος καλλιεργήθηκε κατά τον 18ο αιώνα εποχή που οι θρησκευόμενοι αλλά και οι απλοϊκοί άνθρωποι έβλεπαν με τρόμο και δέος την άνοδο της επιστήμης .-Αντίθετα η εικόνα του Βλάκα συνειρμικά οδηγεί στην Αγαθοσύνη .. Γιατί ; Γιατί ο βλάκας είναι κάτι το οικείο, πολύ κοντά στην εμπειρία του λεγόμενου”μεσου ”ανθρώπου..Δεν το αισθανόμαστε ως κάτι το Απειλητικό..Ε λεμε,αυτος; καλό παιδί ..Λίγο Βλάκας βεβαία αλλά καλό παιδί ..Όμως η εμπειρία του περασμένου αιώνα θάπρεπε να μας πείσει ότι η Κακία δεν είναι παρά μια εκδοχή της Βλακείας…Πιο σωστά: Είναι η βλακεία στην έπαρση της . Η βλακεία σε όλο της το Μεγαλείο.Τι είναι η Κακία; Είναι η Βλακεία όταν Κρίνει, όταν αποφασίζει , όταν Καταδικάζει ..Κακία είναι η Βλακεία που ξετυλίγει την Σημαία της έπαρσης της.http://nosferatos.blogspot.com/2008/07/18.html

Επιτέλους


Μετά την υπερψήφιση του σχεδίου του Προϋπολογισμου καί την αναμενόμενη εύκολη πολιτική επικράτηση της Κυβέρνησης του Πασοκ καί του Πρωθυπουργού κ.Γ.Παπανδρέου,έναντι της Ν.Δ. του κ.Σαμαρά,αλλά καί έναντι του συνόλου της αντιπολίτευσης,δεν περισσεύει χρόνος γιά δολιχοδρομίες καί διπλή πολιτική γλώσσα.Τα αναγκαία μέτρα-όσο επώδυνα καί αν είναι-πρέπει να ληφθούν τώρα,ενταγμένα σε ένα καλοσχεδιασμένο πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών.Επιτέλους να αρχίσει ο διάλογος για το παραγωγικό και αναπτυξιακό αύριο της χώρας.