“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

26 Οκτωβρίου 2010

Χάος

Σε άλλο μήκος κύματος από εκείνο του κ. Παπανδρέου κινείται ο Θ.Πάγκαλος. Ο Πρωθυπουργός συνήρτησε (και) το αποτέλεσμα της αυτοδιοικητικής κάλπης με το ενδεχόμενο να στηθούν πρόωρες εθνικές κάλπες προκειμένου η κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της με ανανεωμένη λαϊκή εντολή.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αντιθέτως, τονίζει από το πρωί της Τρίτης (ξεκινώντας από τον ΑΝΤ1) ότι ο ίδιος είναι εναντίον των πρόωρων εκλογών «για λόγους αρχής» διότι οι κυβερνήσεις πρέπει να εξαντλούν τη θητεία τους. Για να μη φανεί δε ότι διαφωνεί με τον κ.Παπανδρέου πρόσθεσε πως «ούτε κι ο ίδιος τις θέλει».
Με απλά λόγια ο πρωθυπουργός δίνει διακαναλική συνέντευξη για να ερμηνεύσει στον ελληνικό λαό
το νόημα της ψήφου του Νοεμβρίου. Προφανώς αποτυγχάνει και αναλαμβάνει ο φίλος του κ. Ραγκούση ( ο εμπνευστής της διακαναλικής) να δώσει τις αυθεντικές ερμηνείες. Χάος αδελφοί μου.

Η ώρα της απόσυρσης.

Γράφει ο Χ- Rapid.
Βουβή η Ιπποκράτους και νέκρα στο Μαξίμου μετά τα μαντάτα της απήχησης της διακαναλικής.Οι ευφυείς επικοινωνιολόγοι-σύμβουλοι ανταλάσσουν αμίλητοι ματιές γεμάτες ενοχές. Αλλά την ευθύνη του φιάσκου δεν την αναλαμβάνει κανείς. Ο ένας τη μεταθέτει στον άλλο. Ασπόνδυλα μαλάκια.Ψάχνουν παντού εχθρούς, ανακαλύπτουν συνωμοσίες και "δείχνουν" ενόχους. Αρκεί να καλύψουν την ανικανότητα τους, τον αβάσταχτο τυχοδιωκτισμό τους,την απέραντη αφροσύνη τους. Διέλυσαν ένα κόμμα ιστορικής και σπουδαίας προσφοράς, αγνόησαν τις προσδοκίες ενός λαού.Τσάκισαν τις ελπίδες του. Δίχασαν,διέσυραν ,διαπόμπευσαν και με πρωτοφανές θράσος κομπάζουν για τα έργα τους.Ο Αφέντης τους, ο κ. Παπανδρέου έχει την ευθύνη τους. Να τους αποσύρει. Αύριο θα είναι αργά.

Ο ανεύθυνος κύριος Γιώργος

Γράφει ο  Ντανάς.
Ο πανικός υπήρξε πάντοτε κακός σύμβουλος. Οι επιτελείς του κ. Παπανδρέου με την ανάγνωση των αρνητικών δημοσκοπήσεων κιότεψαν και οδήγησαν τον "χαμένο" πρωθυπουργό στην χθεσινοβραδυνή διακαναλική παράσταση. Η πρόθεση  εκβιασμού του ελληνικού λαού κατετέθη απο την πρώτη απάντηση στην πρώτη ερώτηση. Το σύνολο της συνέντευξης  περιστράφη γύρω απο την πιθανότητα προκήρυξης πρόωρων εκλογών. Με μειλίχιο ύφος και απέραντο κυνισμό, ο άρχων του Μαξίμου,απευθύνθηκε στους Έλληνες και κατάμουτρα τους απείλησε οτι χωρίς Σγουρό, Μίχα, Καμίνη και Μπουτάρη οι αγορές δεν μας εμπιστεύονται και το Δ.Ν.Τ. θα διακόψει κάθε χρηματοδότηση προς την Ελλάδα. Η απειλή-προσβολή του πρωθυπουργού σε ένα λαό που δοκιμάζεται και με εντυπωσιακή ανοχή  αποδέχεται δραματική υποβάθμιση της ζωής του είναι πολιτικά απαράδεκτη και ηθικά ανυπόληπτη. Ο κ.Παπανδρέου άνοιξε το κουτί της Πανδώρας με απίστευτη ελαφρότητα και περισσό θράσος. Τώρα θα αρχίσει να εισπράττει τα επίχειρα της ανεύθυνης πολιτικής συμπεριφοράς του και της "πριγκιπικής"αντίληψης, που λέει, οτι υπεύθυνο είναι οτι τον υπηρετεί και τον εξυπηρετεί. The game is over.

Ναί μεν...αλλά

Ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου σε μία δίωρη διακαναλική συνέντευξη έπεισε τους τηλεθεατές ότι ήταν αχρείαστη. Δεν προσέθεσε τίποτα σε όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε.
Ο περί τις εκλογές εκβιασμός γνωστός και αναμενόμενος.
Η προσπάθεια για την προσωπική απεμπλοκή του απο τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα υπήρξε εμφανής. |
Εμφανέστερη και υποκριτική η οιμωγή για τα βάσανα του ελληνικού λαού.
Υποτίμησε τους  Έλληνες όταν ως υπεύθυνη ψήφο αναγνωρίζει μόνο την ψήφο υποστήριξης του και και κάθε διαφορετική ψήφο την θεωρεί ψήφος εκτροπής,ψήφος αντεθνική.Πολιτικά απαράδεκτη ενέργεια.
Τελικά, πολλή φασαρία για το τίποτα.