“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

27 Μαρτίου 2010

Κύριοι συντονισθείτε.

«Θα θέλαμε να απευθυνθούμε στην αγορά στο τέλος Μαρτίου» δήλωσε στους Financial Times ο κ. Χριστοδούλου.Η ελληνική κυβέρνηση θα εκδώσει πιθανότατα ομόλογο τριών ή επτά ετών αυτόν τον μήνα και ένα αντίστοιχο τον Απρίλιο, γεγονός που θα αποτελέσει κρίσιμη δοκιμασία αξιοπιστίας, αναφέρεται στο δημοσίευμα των Financial Times.
Σε δηλώσεις του στο Reuters, το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, είπε ότι δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση ακόμα. «Δεν υπάρχει τέτοια απόφαση» είπε συγκεκριμένα, ενώ ο κ. Χριστοδούλου όταν ερωτήθηκε από το Reuters αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το δημοσίευμα των FT.
Μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου των ηγετών της Ε.Ε. και ανεξάρτητα των πολλών και διαφορετικών ερμηνειών,έχουν αποτυπωθεί κοινά συμπεράσματα.Αναμφίβολα ο κ.Τρισέ έσωσε την παρτίδα για την Ευρώπη ,την Ελλάδα,τις Τράπεζες.Η Γερμανικής έμπνευσης συμφωνία για τον μηχανισμό στήριξης,αποτελεί δίχτυ ασφαλείας εν όψει χρεοκοπίας.Σε κάθε περίπτωση οι ληφθείσες αποφάσεις προσφέρουν στους Ευρωπαίους ηγέτες τα προσχήματα να επιστρέψουν στη χώρα τους νικητές.Ιδιαίτερα για την Ελλάδα οι ευρωπαϊκές αποφάσεις χαρακτηρίσθηκαν ως "ανάσα".Για τούτο είναι εξαιρετικά ανησυχητική η έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στον υπουργό οικονομικών και τον υπεύθυνο διαχείρισης του δημοσίου χρέους.Οι αγορές είναι σε θέση να παίζουν με τις αποχρώσεις και τις λεπτές διαφορές.Αν μάλιστα αντιληφθούν και πολιτική "διπλής γλώσσας",σπεύδουν να σπεκουλάρουν,αδιαφορώντας αν του αποκαλέσουμε για μια εισέτι φορά κερδοσκόπους.

ΚΡΥΦΑ GOLDEN BOYS?

Υπάρχουν και κρυφά GOLDEN BOYS?
Μήπως θα πρέπει να ψάξει η Υπουργός κ.Μπιρμπίλη τις αμοιβές του Γενικού και 6 συμβούλων της ΕΠΑ Αττικής, της εταιρείας δηλαδή του Φυσικού Αερίου;
Μήπως οι αμοιβές τους είναι τουλάχιστον διπλάσιες από ότι αμοίβεται ένας Γεν.Γραμματέας Υπουργείου;
Μήπως δε η μισθοδοσία τους εκδίδεται από ιδιωτική εταιρεία για να μην φαίνεται μέσα στην ΕΠΑ;
Η ΕΠΑ στην ουσία είναι κρατική εταιρεία αφού έχει το 51% η ΔΕΠΑ, το 25% η ΑΓΡΟΤΙΚΗ Τράπεζα μετά τη φυγή της DUKE και μόνο το 24% η SHELL της επιλογής της οποίας είναι τα αναφερόμενα GOLDEN BOYS.