“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

5 Οκτωβρίου 2011

Το μεγαλείο της αυταπάτης

Η κυβέρνηση σε πλήρη σύγχυση τείνει να μετατραπεί σε θεατή τόσο των Ευρωπαϊκών εξελίξεων όσο και της ροπής των μελών της να μιλούν εξ ονόματος της  αλλά με γνώμονα τις προσωπικές τους στρατηγικές. Ο κ. Παπανδρέου συμμετέχει διακριτικά στα κυβερνητικά δρώμενα σε μιά ύστατη προσπάθεια αυτοπροστασίας και με αδηφάγο την διάθεση να αναθέτει  τα δύσκολα στούς υπουργούς του και κυρίως στον πολιτικό ματαιόδοξο αυτόχειρα κ. Βενιζέλο.
Πάνω στις πληγές της χώρας και εν μέσω της οδυνηρής καθημερινότητας των Ελλήνων κτίζει το πολιτικό του αύριο (sic) και ο κ. Καστανίδης (εδω). Ο Βαγγέλης βυθίζεται.....ο Χάρης αναδύεται...
Οι αυταπάτες πλημμυρίζουν το απερχόμενο πολιτικό σκηνικό. Από τον κ. Ραγκούση, ο και "φυσικός Διάδοχος" αυτοαποκαλούμενος, μέχρι τον "ουκ εαν με καθεύδει το του Βενιζέλου τρόπαιον" υπουργό των Εσωτερικών ζούν για την "επόμενη ημέρα", ζούν για την πραγμάτωση των  προεδρικών και πρωθυπουργικών τους επιδιώξεων. Το μεγαλείο της αυταπάτης.