“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

14 Μαρτίου 2012

Δύο παρατηρήσεις και μία ενδεχόμενη απρέπεια

Γράφει ο Κάρολος
1.   Άριστη η κίνηση μη συμμετοχής. Ούτε σε συνδιασκέψεις ούτε και σε εκλογή. Είναι διαδικασία που αφήνει προσώρας τον κόσμο αδιάφορο και θα είναι και ατελέσφορη πολιτικά. Προσωπικά στοιχήματα και η εξουσία την ώρα που χρειάζεται επαναστατικός βολονταρισμός. Συγχαρητήρια και στους 11.

 2.   Δείγμα ισχύος και ενότητας η κατακλυσμιαία πλειοψηφία του Εθνικού Συμβουλίου και όσων υπέγραψαν για την υποψηφιότητα του κ. Βενιζέλου ;  Όχι, ασφαλώς. Μαζική και αντιπροσωπευτική εικόνα του ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου και των Παπανδρεϊκών του ΠΑΣΟΚ. Τον εγκατέλειψαν προτροπάδην και προσχώρησαν στον εχθρό του ως κοπάδι. Πόσες ξεπεσμένες συνειδήσεις !

 3.   Μετά το σκληρό νεοφιλελευθερισμό ετεροπροσδιορισμένοι και εξ αντιδιαστολής αναζητούν απατηλή πολιτική νεότητα. Ζήλεψαν προφανώς τη ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την Σοσιαλδημοκρατία και φαίνεται σκέπτονται να την αντιγράψουν, ίσως να την μιμηθούν, ακόμη και να την υπεξαιρέσουν. Αυτά μπορεί να τα επιχειρήσουν, όμως δεν μπορούν να τα κάνουν.