“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

27 Απριλίου 2010

Δύσκολος ο δρόμος

«Θα έχει μεγάλη σημασία για το γενικότερο οικονομικό κλίμα, αν η δημοσιονομική εξυγίανση στο σκέλος των δαπανών προχωρήσει ακόμη περισσότερο από ό,τι μέχρι στιγμής προγραμματίζεται, ώστε να επιτευχθεί εφέτος μείωση του ελλείμματος μεγαλύτερη και του 5% του ΑΕΠ, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ότι το έλλειμμα του 2009 αναθεωρήθηκε σε 13,6% και μπορεί να αναθεωρηθεί περαιτέρω», τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ κ.Προβόπουλος, παρουσιάζοντας σήμερα την Ετήσια Έκθεση για την ελληνική οικονομία.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1808283

Ανεύθυνες πτήσεις

Η χθεσινή λευκή απεργία των ιπταμένων χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας υπερβαίνει την κοινή λογική και αντιβαίνει στον κοινό νού.Επιπλέον προκαλεί ανησυχίες για το τι εκκολάπτεται στα πλαίσια του στρατεύματος.Η θεμιτή και απόλυτα δικαιολογημένη δυσαρέσκεια για τις εισοδηματικές απώλειες δεν νομιμοποιούν την απαράδεκτη για Αξιωματικούς ενέργεια.Ιδιαίτερα όταν γνωρίζουν ότι η πολιτεία είναι σε αναζήτηση λύσης που και τις όποιες εισοδηματικές απώλειες θα αναπληρώνει και θα σέβεται τις πρόσφατες φορολογικές ρυθμίσεις.Η αντίδραση του υπουργού Άμυνας κ. Βενιζέλου υπήρξε αυστηρή και μετρημένη.Είναι πολύ λογικό να μην επιθυμεί να προβεί σε εν θερμώ ενέργειες.Όμως αυτή η υπόθεση δεν πρέπει να ξεχασθεί.Εν ευθέτω χρόνω πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και να καταλογισθούν παραδειγματικές τιμωρίες.Εν αναμονή λοιπόν.