“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

19 Απριλίου 2011

Ας ακούσουμε τον ΑΛΛΟ

Ήρθε ο καιρός να εγκαταλείψουμε τις αυταπάτες μας. Να σκύψουμε πάνω στην πραγματικότητα, να την κατανοήσουμε και να ανακαλύψουμε τις μεθόδους και τα εργαλεία που θα την βελτιώσουν. Το γάλα χύθηκε. Κλαίμε καιρό τώρα. Ας κάνουμε μιά νέα αρχή. Ας πούμε την αλήθεια. Ολόκληρη,  δίχως φτιασίδια και ωραιοποιήσεις. Ας ακούσουμε τον ΑΛΛΟ.
Ο Κ. Σημίτης είπε την γνώμη του. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνήσουμε μαζί του. Ας τον ακούσουμε όμως. Όταν το 2008,μας προειδοποιούσε για το ΔΝΤ, πολλοί τον ειρωνεύθηκαν, περισσότεροι του επιτέθηκαν και οι λιγότεροι τον άκουσαν. Τι σημασία έχει? Τώρα πλέον έχουμε χάσει οι πολλοί. Στερνή μου γνώση να σ' είχα πρώτα.
Ας ανοίξουν λοιπόν τα στόματα. Η χώρα χρειάζεται γνώμες, ιδέες,προτάσεις.Μας χρειάζεται όλους. Προπάντων τουςνέους. Ας μιλήσουμε. Ας μιλησουμε ενωτικά μέσα από τις διαφορές μας. Ας μιλήσουμε δυναμικά αλλά όχι συγκρουσιακά. Ποιός κατέχει την αλήθεια για να πασχίζει να την επιβάλλει ?

Το μυστικό του κ. Σημίτη

Πολλές οι αντιδράσεις και ακόμη περισσότερες οι συζητήσεις που προκάλεσε η πρόταση του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η οποία εμπεριέχει τόσο την επιμήκυνση όσο και το «κούρεμα» των ομολόγων.
Οι περισσότεροι διερωτώνται γιατί βγήκε τώρα ο κ. Σημίτης να διατυπώσει την πρότασή του, άλλοι ερωτούν αν επιδιώκει την κρίση, ορισμένοι αποφαίνονται ότι θέλει να πάρει τη ρεβάνς και να πλήξει τον κ. Παπανδρέου και κάποιοι άλλοι τον κατηγορούν ότι ομιλεί χωρίς να λαμβάνει υπ' όψιν τις συνέπειες ενός τέτοιου γεγονότος.
Αυθεντικοί ερμηνευτές του κ. Σημίτη δεν υπάρχουν. Ο ίδιος προφανώς μέτρησε, ζύγισε τα δεδομένα, έχει ιδία γνώση και πληροφόρηση που δεν έχουν άλλοι και έκρινε ότι πρέπει να παρέμβει. Το έχει άλλωστε ξανακάνει. Παλαιότερα, σε ανύποπτο χρόνο, όταν ακόμη μεσουρανούσε ο κ. Καραμανλής, μίλησε για προσφυγή στο ΔΝΤ και πολλοί τότε τον λοιδώρησαν, αλλά η ιστορία τον δικαίωσε. Και τώρα η ιστορία θα τον κρίνει.
Ωστόσο, οφείλουμε να διερευνήσουμε την κατάσταση των πραγμάτων και να την προσεγγίσουμε κατά το δυνατόν ακριβοδίκαια.
Κατ' αρχήν, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους γίνεται εδώ και καιρό στον ξένο Τύπο, είναι πρωτοσέλιδο σε μεγάλα και επιφανή διεθνή έντυπα, αναφέρεται συχνά - πυκνά στις εκθέσεις μεγάλων τραπεζών, διεθνών οίκων και πάμπολλων οργανισμών που ασχολούνται με τις επενδύσεις και την παγκόσμια οικονομία και άρα δεν περίμενε τον κ. Σημίτη η διεθνής χρηματοπιστωτική κοινότητα για να ασχοληθεί με το όλο θέμα των ελληνικών χρεών.
http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=396460&h1=true