“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

25 Ιανουαρίου 2010

Παπανδρέου καλεί Ερντογάν στην Αθήνα.


Την ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο και της συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας στο θέμα των παράνομων μεταναστών επισημαίνει στην απαντητική του επιστολή προς τον Ταγίπ Ερντογάν ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Επίσης, καλεί τον ομόλογό του στην Αθήνα στο προσεχές διάστημα, μέχρι το καλοκαίρι. http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1098660&lngDtrID=244

Νέος Γενικός Γραμματέας.


Ο κύβος-επιτέλους-ερρίφθη.Ο κ.Γιώργος Κανελλόπουλος είναι η τελική επιλογή γιά την θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων.Η ανακοίνωση αναμένεται μέσα στο επόμενο 48ωρο.

Μεταβολή και στο σπίτι...


Οι πρωταγωνιστές των δελτίων των 8μ.μ. είναι-εδώ και μία εβδομάδα περίπου-αγρότες.Αγριεμένοι με ύφος αδιάλλακτο,απαιτούν γιά μία ακόμη χρονιά,αναπλήρωση εισοδήματος.Μοιάζουν ανέπαφοι και αποδεικνύονται και αδιάφοροι γιά το τι συμβαίνει στην χώρα.Οι πραγματικά φτωχοί αγρότες απουσιάζουν.Στα μπλόκα κυριαρχούν οι αγρότες-παράγοντες.Είναι αυτοί που "κανονίζουν" γιά τα πανωγραψίματα,τα οποία ωστόσο καταγγέλουν.Είναι αυτοί που δεν έχουν ακούσει γιά διπλές επιδοτήσεις.Είναι αυτοί που εξεγείρονται γιά τα "μουσαδένια" καλλιεργητικά δικαιώματα.Είναι αυτοί που πίσω από τις κάμερες παρακαλούν τους πολιτικούς να τους "δώσουν κάτι",για να μην γυρίσουν με άδεια χέρια στο χωριό.Είναι αυτοί που ανέβηκαν στο ρετιρέ και το μόνον που έκαναν ήταν να καταστρέψουν το κλιμακοστάσιο.Τώρα όμως περήφανα γονατιστοί παρακαλάνε για μιά ομαλή έξοδο.Ωραία λοιπόν,μεταβολή και στο σπίτι γρήγορα.

Για την ενημέρωση ρε γαμώτο...

Του ΝΙΚΟΥ ΡΟΥΣΣΗ
Είχαμε ενημερώσει -λέει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη- για τη συνάντηση του υπουργού με τα μέλη της CPT, με ανακοίνωσή μας στην... ιστοσελίδα του υπουργείου, στις 19 Ιανουαρίου 2010.
Μεταφραζόμενο αυτό σημαίνει ότι είχαν ενημερώσει εκείνους από τους χρήστες του Ιντερνετ στην Ελλάδα που με «την τσίμπλα στο μάτι» τρέχουν να ανοίξουν τον υπολογιστή τους προκειμένου να συνδεθούν με την ιστοσελίδα του υπουργείου.
Πόσοι, άραγε, να είναι αυτοί οι άνθρωποι;
Επικαλούνται, μάλιστα, και «ανταποκρίσεις του διεθνών ΜΜΕ» όπου, κατά τα λεγόμενά τους, το περιεχόμενο της συνάντησης καταγράφτηκε με θετικά σχόλια.
Ενδιαφέρον θα είχε να τα δούμε και μεις αυτά τα δημοσιεύματα, διότι σχετική αναζήτηση στο Google δεν έφερε αποτελέσματα. http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=124635

Παραίτηση αξιολογημένου κουμπάρου.



Τη μη αποδοχή της τοποθέτησής του στην θέση του νέου ειδικού γραμματέα Ανταγωνιστικότητας, του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για προσωπικούς λόγους, ανακοίνωσε ο επίκουρος καθηγητής στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης Αρης Αλεξόπουλος.Η τοποθέτηση του νέου ειδικού γραμματέα αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, όπως γνωστοποιήθηκε από το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τύπος της Κυριακής, ο κ. Αλεξόπουλος είναι κουμπάρος της υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη.

Αλλο συζητάω,άλλο κυβερνάω.

Tου Αλέξη Παπαχελά.
Ο πρωθυπουργός έχει ένα συγκεκριμένο στυλ με το οποίο διοικεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Οσοι τον γνωρίζουν και τον έχουν ζήσει ξέρουν πως αυτό το στυλ δεν αλλάζει εύκολα, όσο πιεστικές και αν είναι οι συνθήκες γύρω του. Δηλαδή; Για να το πούμε απλά, ο κ. Παπανδρέου θέλει να προηγείται κάθε απόφασης μια παρατεταμένη περίοδος εσωτερικής διαβούλευσης ή αγγλιστί brainstorming. Τι είναι το θέμα της ημέρας, η οικονομία; Φωνάζω τον Στίγκλιτς, τον Πολεμαρχάκη, τον Χ, τον Ψ και το συζητάω σε κλειστές συσκέψεις, οι οποίες όμως σπανίως καταλήγουν στο διά ταύτα. Και αυτό γιατί μοιάζουν περισσότερο με ακαδημαϊκά σεμινάρια παρά με κυβερνητικές συσκέψεις που ξεκινάνε με ένα χαρτί που αναφέρει ότι οι επιλογές είναι Α, Β ή Γ και στο τέλος καταλήγουν σε μία εκ των τριών.http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_7_24/01/2010_388095