“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

20 Οκτωβρίου 2010

Λεφτά υπάρχουν =Όχι νέα μέτρα

Ο κ. Παπανδρέου επανέρχεται στην πολιτική της τελευταίας προεκλογικής περιόδου, επανέρχεται στη προσφιλή  στρατηγική "λεφτά υπάρχουν". Με διαφορετικό όνομα. Τώρα λέγεται "όχι νέα μέτρα".Η νέα στρατηγική έχει ημερομηνία λήξης, την 15η Νοεμβρίου του 2010, την επαύριο του δευτέρου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Απορίας άξιον είναι ο πολιτικός αμοραλισμός με τον οποίο η ίδια κυβερνητική προπαγάνδα αναιρεί τα όσα διαρρέουν οι οικονομικοί της εγκέφαλοι για την αναδιάρθρωση των μισθών στο δημόσιο μέσω της εφαρμογής του νέου μισθολογίου, όπου η μόνη εγγύηση που προσφέρεται είναι η διατήρηση των βασικών μισθών.Με άλλα λόγια νέα μέση μείωση των μισθών κατά 10%  τουλάχιστον.
Όσο για το μήνυμα που απευθύνει ο κ. Παπανδρέου και πρός την τρόϊκα, για τις πρωτόγνωρες θυσίες των Ελλήνων, είναι καλοδεχούμενο και εκτιμούμε οτι θα είναι σε θέση να το επαναλάβει  και μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Γράφαμε στις 3 Οκτώβρη

3 Οκτωβρίου 2010 Επικίνδυνη χωματερή πετρελαϊκών αποβλήτων ο Αστακός

Γράφει ο Πράσινος Αστακός.

Η πράσινη ανάπτυξη του κ. Παπανδρέου και τα μεγάλα λόγια ενταφιάζονται στη χωματερή των αραβικών πετρελαϊκών αποβλήτων του Αστακού.
Η πολυδιαφημισμένη επένδυση στον Αστακό δεν είναι τίποτα άλλο παρά η εναπόθεση μιας τοξικής βόμβας στον κλειστό κόλπο του Αμβρακικού.
Ήδη δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) που χωροθετεί την μονάδα χωρίς να έχει κατατεθεί καμία από τις επτά μελέτες που απαιτούνται, ούτε καν η μελέτη επικινδυνότητας που υποτίθεται πως ανέθεσε η κ. Μπιρμπίλη στη ΔΕΠΑ.
Κάποια μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων πέρασε από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας, την εποχή που ο κ.Σώκος διεκδικούσε το χρίσμα του Περιφερειάρχη, και πριν βέβαια αντιληφθούν τα μέλη του Ν.Σ. και οι φορείς του Νομού για τι ακριβώς πρόκειται.
Μέχρι σήμερα λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας πουθενά στο κόσμο δεν λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με βάση το υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο. Και για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα άλλο το υγροποιημένο φυσικό αέριο ( το LNG,), και άλλο το υγροποιημένο πετρελαϊκό αέριο, (το LPG). Το LPG το οποίο σήμερα «περισσεύει» από την επεξεργασία πετρελαίου στο Κατάρ, αναγκάζονται να το καίνε, προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα ρύπων (το οποίο από το 2013 θα επιφέρει και πρόστιμα)!!!
Το LPG είναι γνωστό κυρίως από δύο μεγάλα ατυχήματα που έχουν συμβεί στο παρελθόν. Το τραγικό δυστύχημα στις 19 Νοεμβρίου του 1984 σε δεξαμενές LPG της κρατικής εταιρείας PEMEX στο Σαν Χουάν του Μεξικού, το οποίο προκάλεσε το θάνατο σε περισσότερους από 500 ανθρώπους, τον τραυματισμό περίπου 6.000 ανθρώπων και ζημίες που υπερέβαιναν τα 31 εκατ. Δολλάρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι η έκρηξη έγινε αισθητή και καταγράφηκε από σεισμογράφους στο Πανεπιστήμιο του Μεξικού στην πρωτεύουσα της χώρας.
Ένα ακόμη σοβαρό ατύχημα συνέβη στην Τοσκάνη το 2009 όταν εξερράγη βαγόνι που μετέφερε LPG. Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι ενώ προκλήθηκαν ζημιές και καταρρεύσεις κτιρίων στην περιοχή σε ακτίνα χιλιομέτρων.
Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης και επεξεργασίας LPG κατατάσσονται στην ανώτατη κατηγορία επικινδυνότητας και ασφάλειας και υπόκεινται από την Ε.Ε. στην οδηγία 96/82/ΕΚ. Η συγκεκριμένη οδηγία είναι γνωστή και ως Σεβέζο ΙΙ και αφορά την «πρόληψη και καταστολή βιομηχανικών ατυχημάτων μεγάλης Έκτασης». Πήρε το όνομα της από το γνωστό ατύχημα διαρροής χημικών (διοξίνης) στο Σεβέζο της Ιταλίας το 1976.
Το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές χώρες αποφεύγουν τις μεγάλες εγκαταστάσεις LPG τουλάχιστον στην ηλεκτροπαραγωγή, εμμέσως συνάγεται και από την πρόθεση των επενδυτών να εξάγουν την ηλεκτρική ενέργεια στην Ιταλία και παρ’ όλα αυτά επιλέγουν ως τοποθεσία εγκατάστασης την Ελλάδα. Το ερώτημα εύλογο, γιατί η εγκατάσταση δεν γίνεται στην Ιταλία ; η απάντηση απλή: ουδέποτε η Ιταλία θα δεχόταν την εγκατάσταση μονάδας τόσο μεγάλης επικινδυνότητας στο έδαφος της.
Σημειώνεται ότι πάγια τακτική της γειτονικής χώρας είναι να εγκαθιστά ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες μεγάλης όχλησης ή επικινδυνότητας σε γειτονικές χώρες, όπως συμβαίνει με τα ανθρακικά εργοστάσια σε Αλβανία και Μαυροβούνιο που θα αναπτύξουν ιταλικές εταιρείες.Ενώ εμείς?
Read more: http://yperpasok.blogspot.com/search?updated-max=2010-10-04T21%3A26%3A00%2B03%3A00&max-results=15#ixzz12v6RlZtq

Όχι ευχαριστώ, δε θα πάρουμε…..

Γράφει ο ΚΥΝΟΔΟΥΣ
Το "κλαμπ των αθανάτων" του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αυτοί που θεωρούν ότι κατέχουν εσαεί το όπλο της απόφασης και το μυστικό της διαχείρισης της εξουσίας, "μαγείρεψαν" από τις αρχές του καλοκαιριού το πολιτικό μενού για τους κοινούς θνητούς «κάτω από τ΄αυλάκι» της Περιφέρειας Πελοποννήσου…
Αυτή τη φορά βασίσθηκαν σε μια νέα συνταγή ενός δοκιμασμένου σεφ από τα παλιά με το όνομα Μητσοτάκης…. Πρόθυμο γκαρσόνι ο ΛΑ.Ο.Σ. του Γ. Καρατζαφέρη,
<< αυθορμήτως>> προσέτρεξε πρώτος από τον Ιούνιο να καταθέσει δημόσια τη διαθεσιμότητά του…. Το ξαναζεσταμένο φαγητό επιτέλους απέκτησε πριν λίγες εβδομάδες <<νονό>> και βαπτίσθηκε με το παρθένο λάδι της αυλής της Ιπποκράτους ….
Πέτρος Τατούλης – ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου!!!!!
Το γεύμα στους ιθαγενείς συνοδεύεται απαραίτητα με το μοσχοφίλερο κρασί του Ροβέρτου και για το απαραίτητο «σορμπέ» προσφέρεται μια καινούργια δημιουργία από κοινού της Έλσας και της Μαργαρίτας…..
Αυτό το γεύμα λέμε να μην το δοκιμάσουμε….. Καλύτερα να το πετάξουμε στα σκουπίδια!!
  •  Για να διαφυλάξουμε την υγεία μας. Αρκετές πολιτικές τοξίνες κατάπιαμε τα τελευταία χρόνια. Δεν αντέχουμε άλλες δηλητηριάσεις….
  •  Για να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας. Εμείς δεν πάμε χέρι – χέρι με τον Καρατζαφέρη, ούτε μας αρέσει το πίτσι – πίτσι με την Ντόρα
  •  Για να περπατάμε με το κεφάλι ψηλά. Εμείς δεν τρέχαμε τόσα χρόνια πίσω από πράσινες σημαίες και μπροστά από συνθήματα για την αλλαγή της κοινωνίας, για να καταντήσουμε « πρόθυμες πολιτικές εταίρες σε τιμή ευκαιρίας » ενός φιλόδοξου τέως υπουργού του Καραμανλή…
  •  Για να μη χάσουμε τον αυτοσεβασμό μας. Εμείς δεν γλείφουμε εκεί που φτύναμε…. Δεν προδίδουμε τις αξίες, τις αρχές και τις ιδέες μας. Δεν κλείνουμε κατάμουτρα την πόρτα στον πατέρα και τη μητέρα μας, δεν ποδοπατάμε τις φιλίες που με αγώνες χτίσαμε. Δε γινόμαστε γενίτσαροι!!!
  •  Για να προστατέψουμε τις οικογένειές μας και τον τόπο μας.
    Εμείς με την ψήφο μας αντιστεκόμαστε, δεν σκύβουμε το κεφάλι, δε γινόμαστε ιδανικοί αυτόχειρες.
    Στέλνουμε ΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ στην αλαζονεία, στα ψέματα, στην υποκρισία και την ανικανότητα όλων αυτών που μας οδήγησαν στην αγκαλιά του μνημονίου και έχουν το θράσος σήμερα να εμφανίζονται ως τιμητές και κήνσορες!!!
     Για να καθαρίζει σιγά – σιγά η κόπρος του Αυγείου…
    Γιατί εμείς ξέρουμε ότι στις 7 Νοεμβρίου δεν τελειώνει η ζωή. Τουλάχιστον ας κάνουμε μια καλή αρχή και ας ξεφορτωθούμε όλους αυτούς τους απίθανους τοπικούς πολιτικάντηδες που πρόθυμα και ασυλλόγιστα ποδοπατούν αρχές, αξίες, μνήμες και βιώματα, γιατί οι ’’θεομπαίχτες’’ νόμισαν ότι βρήκαν τη χρυσή ευκαιρία να καβαλικέψουν το άλογο της τοπικής εξουσίας που κερδίζει…(κούνια που τους κούναγε!)
    Λάθος ποντάρισμα… Το άλογο είναι γέρικο και θα ρινορραγήσει!! Ο πολιτικός σανός των αχαμνών της Ιπποκράτους, του Καρατζαφέρη και της Ντόρας
    ΔΕΝ ΤΡΩΓΕΤΑΙ με τίποτα….
Καληνύχτα κε Τατούλη…..