“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

20 Οκτωβρίου 2010

Λεφτά υπάρχουν =Όχι νέα μέτρα

Ο κ. Παπανδρέου επανέρχεται στην πολιτική της τελευταίας προεκλογικής περιόδου, επανέρχεται στη προσφιλή  στρατηγική "λεφτά υπάρχουν". Με διαφορετικό όνομα. Τώρα λέγεται "όχι νέα μέτρα".Η νέα στρατηγική έχει ημερομηνία λήξης, την 15η Νοεμβρίου του 2010, την επαύριο του δευτέρου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Απορίας άξιον είναι ο πολιτικός αμοραλισμός με τον οποίο η ίδια κυβερνητική προπαγάνδα αναιρεί τα όσα διαρρέουν οι οικονομικοί της εγκέφαλοι για την αναδιάρθρωση των μισθών στο δημόσιο μέσω της εφαρμογής του νέου μισθολογίου, όπου η μόνη εγγύηση που προσφέρεται είναι η διατήρηση των βασικών μισθών.Με άλλα λόγια νέα μέση μείωση των μισθών κατά 10%  τουλάχιστον.
Όσο για το μήνυμα που απευθύνει ο κ. Παπανδρέου και πρός την τρόϊκα, για τις πρωτόγνωρες θυσίες των Ελλήνων, είναι καλοδεχούμενο και εκτιμούμε οτι θα είναι σε θέση να το επαναλάβει  και μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κίνηση Πολιτών Αστακού: "H τοπική κοινωνία έδειξε αντιστασιακά αντανακλαστικά "


Η «πράσινη» επένδυση ήταν μαύρη από όλες τις απόψεις. Οι θέσεις εργασίας ανύπαρκτες , το τοπικό όφελος το ψάχνουμε ακόμα.Μια αρπαχτή των «κολλητών» βαφτίστηκε εθνικό όφελος και η μετατροπή του Αστακού σε Σεβέζο ονομάστηκε ανάπτυξη.Η τοπική κοινωνία έδειξε αντιστασιακά αντανακλαστικά για άλλη μια φορά και τώρα εκείνοι που πρέπει να απολογηθούν είναι οι πολιτικοί παράγοντες που μέχρι τώρα ή σιωπούσαν (στην καλύτερη περίπτωση) ή έταζαν θέσεις εργασίας (στη χειρότερη περίπτωση).
Η Κίνηση Πολιτών Αστακού (μαζί με την Κίνηση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας) πρώτη και εξαρχής κατήγγειλε και αποδόμησε όλη την κυβερνητική επιχειρηματολογία.Φανέρωσε όλη την αλήθεια και έκτισε το ευρύτερο μέτωπο αποτροπής της επένδυσης.
Πανηγυρίζουμε τη νίκη μας αλλά στεκόμαστε προβληματισμένοι μπροστά στην ανοιχτή πληγή του Πλατυγιαλιού.Ο αγώνας θα δικαιωθεί όταν αρθεί η τελευταία τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων της ΝΑΒΙΠΕ, όταν το λιμάνι λειτουργήσει ως διαμετακομιστικό κέντρο
Ευχαριστούμε εκείνους τους λίγους (επιστήμονες, δημοσιογράφους, πολιτικούς) που βοήθησαν να πάρει έκταση το θέμα.