“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

4 Νοεμβρίου 2009

ΑΝΑΝΕΩΣΗ-1


Η ανανέωση των κομμάτων αποτελεί καί όρο επιβίωσης τους.Το Πασοκ την τελευταία πενταετία έχει ανανεωθεί σε σημαντικό βαθμό.ΟΡΘΩΣ,ΣΩΣΤΑ,ΔΙΚΑΙΩΣ. Η ανανέωση όμως δεν μπορεί να ταυτίζεται με την διάλυση του κόμματος,ούτε είναι δυνατόν να αγνούνται στελέχη με πολιτική προσφορά γιά χάρη λευκών κολάρων με γκρίζες πολιτικές απόψεις που δουλεύουν γιά οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Από το παράθυρο...στο λιμάνι.


Ηδη ανακοινώθηκε η τοποθέτηση του τέως υπουργού κ. Γιώργου Ανωμερίτη στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΠ.Το προφανές του διορισμού είναι τα γνωστά προβλήματα στο λιμάνι.Το περιέργο είναι που η κ.Κατσέλη δεν ακολούθησε καμμία διαδικασία αξιολόγησης.Ούτε που δημοσιοποιήθηκε η συγκεκριμένη θέση.Η σοβαρότητα της κατάστασης στο λιμάνι ήταν γνωστή καί επομένως δεν μπορεί να αποτελέσει πρόσχημα ενός αυθαίρετου διορισμού.Εκτός αν υπήρξε προεκλογική συμφωνία -όπως λένε φήμες-που ο κ.Ανωμερίτης προωθούσε την υποψηφιότητα της κ.Κατσέλη καί τώρα εισπράτει την αμοιβή του.Παντως ο κ.Ανωμερίτης μία θέση στα πλαίσια της ανανέωσης την άξιζε.

ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




Βλάχος Γεώργιος:Ο ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,είναιΚαθηγητής Ναυτιλιακής Οικονομικής και Πολιτικής στοΠανεπιστήμιο Πειραιώς
Αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα του ΑΠΘ. Έλαβε το μεταπτυχιακό τίτλο του D.Ε.Α. από το Πανεπιστήμιο PARIS I, PANTHEON – SORBONNE και του διδακτορικού από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Εργάστηκε στο Centre Francophone des Etudes Superieres (Διευθυντής Σπουδών). Σήμερα είναι Καθηγητής Ναυτιλιακής Οικονομικής και Πολιτικής στο Ναυτιλιακό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, καθώς και Πρόεδρος του τμήματος. Έχει δημοσιεύσει πλέον των ενενήντα επιστημονικών εργασιών σε εθνικά και διεθνή περιοδικά και συνέδρια, ενώ έχει εκδόσει δεκαέξι Βιβλία και Μονογραφίες στα πεδία της ναυτιλιακής οικονομίας, πολιτικής, λήψης αποφάσεων, ναυπηγικής οικονομικής, στρατηγικής, θεσμικού πλαισίου της εμπορικής ναυτιλίας, κ.ά. Είναι Scientific Advisor του “Frederic Research Center” (Κύπρος) και του “The Cyprus Journal of Science and Technology”. Επίσης, Εditor in Chief του νεοσύστατου “International Journal of Marine and Maritime Studies”. Παρουσιάζει μεγάλη διδακτική εμπειρία στα ακόλουθα εξειδικευμένα πεδία: Ναυτιλιακή Οικονομική και Πολιτική, Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων, Θεσμικό Πλαίσιο Εμπορικής Ναυτιλίας, Διεθνείς Οργανισμοί, Ναυπηγική Οικονομική και Πολιτική, Διοίκηση και Στρατηγικές Αποφάσεις ναυπηγικών μονάδων, στα Πανεπιστήμια Πειραιά, (προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά) Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών (Μεταπτυχιακά), Παν/μιο Αιγαίου (Μεταπτυχιακά), Πάντειο Παν/μιο (Μεταπτυχιακά), κ.α. Επιπλέον έχει διδάξει σε πολλές εξειδικευμένες σειρές διαλέξεων σε χώρες της αλλοδαπής (Κύπρος, Ρωσία, Ολλανδία κ.ά). Παράλληλα, έχει διατελέσει Σύμβουλος σε εθνικούς και διεθνείς Οργανισμούς, σε επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (σε επίπεδο Προέδρου Δ.Σ., Δ/ντος Συμβούλου και Εξειδικευμένου Συμβούλου) στην Ελλάδα και στην Αλλοδαπή, ενώ παρουσιάζει σημαντική Ερευνητική και Μελετητική δραστηριότητα (συμμετοχή σε 27 εθνικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα και δεκάδες εξειδικευμένα “Business Plan” για ναυτιλιακές, παραναυτιλιακές και ναυπηγικές επιχειρήσεις).