“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

4 Απριλίου 2012

Χωρίς τον ξενοδόχο

Γράφει ο Βλαδίμηρος


Κάνουν ότι δεν έχουν καταλάβει στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, πως ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων στη χώρα έχει αλλάξει άρδην. Συζητούν για την τηλεοπτική παρουσία στις προεκλογικές συζητήσεις σαν τον «παλιό καλό καιρό»

http://www.neasimfonia.gr/node/214




Είμαι 25 χρόνων και φεύγω από την Ελλάδα

Η φίλη μας Δώρα Ζ. από τη Θεσσαλονίκη μας έστειλε την ακόλουθη επιστολή:

Είμαι 25 χρόνων και φεύγω από την Ελλάδα. Σπούδασα στη Θεσσαλονίκη και έκανα μεταπτυχιακά στην Ολλανδία. Καλές σπουδές, όπως λένε όσοι γνωρίζουν καλύτερα από μένα.
Φεύγω από την Ελλάδα. Δεν ξέρω τα τραγούδια του Καζαντζίδη, τα καινούργια που θα μιλάνε για τη μετανάστευση δεν έχουν γραφτεί ακόμα. Δεν το κάνω μελό, αλλά δεν φεύγω για να ζήσω την «περιπέτεια». Απλά, νιώθω όπως οι περισσότεροι φίλοι μου, ότι δεν υπάρχει για μας μέλλον στην Ελλάδα.
http://www.neasimfonia.gr/25