“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

30 Ιανουαρίου 2010

Ο Γ.Γ του ΟΗΕ στην Κύπρο.



Μια μέρα πριν από την επίσκεψη στο νησί του γγ των ΗΕ, ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις τελευταίες εξελίξεις.
Σε ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων για τα αποτελέσματα των εντατικών συνομιλιών με την τουρκοκυπριακή ηγεσία, προχωρεί ο Κύπριος Πρόεδρος Χριστόφιας.
Όπως δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, ο Δ.Χριστόφιας επικοινώνησε αργά χθες βράδυ με τους ηγέτες των κομμάτων ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν και ΕΔΕΚ Γιαννάκη Ομήρου.
Σήμερα, θα επικοινωνήσει και με τον πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη και με τη Γενική Γραμματέα των Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου.
Ο εκπρόσωπος διευκρινίζει ότι πρόκειται για μια πρώτη ενημέρωση αναφορικά με τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων και ότι σύντομα θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο.
Ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, πάντως, δήλωσε το πρωί στο ΡΙΚ ότι έτυχε ενημέρωσης και πρόσθεσε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να προχωρήσει η διαδικασία.
Είπε, επίσης, ότι η παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, θα δώσει ώθηση στην προσπάθεια, που βρίσκεται σε εξέλιξη, με την προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσει στο πλαίσιο των ψηφισμάτων του διεθνούς οργανισμού.
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, ανέφερε ότι από την ενημέρωση φαίνεται να υπήρξε κάποια διαφορετική αντιμετώπιση ορισμένων θεμάτων από την άλλη πλευρά. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «δεν μπορεί να μιλά κάποιος για εντυπωσιακή πρόοδο, αφού μόνο ένα θέμα έχει συζητηθεί». «Επιβάλλεται η ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων, ώστε αν η πρόοδος που αναφέρεται ότι επιτεύχθηκε μας βρίσκει σύμφωνους, να τη στηρίξουμε», δήλωσε ο αρχηγός του Συναγερμού και πρόσθεσε πως αν υπάρξουν ενστάσεις, ο Πρόεδρος Χριστόφιας πρέπει να τις λάβει υπόψιν και να φροντίσει να βελτιωθούν στη διάρκεια της παρουσίας του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο.
«Από την ενημέρωση της οποίας έτυχε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, δεν φαίνεται να υπήρξαν θετικές εξελίξεις στις εντατικές συνομιλίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Φώτης Φωτίου, προσθέτοντας ότι το κόμμα του στηρίζει και θα στηρίζει τη θέση του Προέδρου Χριστόφια ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί ενδιάμεση συμφωνία, χρονοδιαγράμματα και επιδιαιτησίες.
Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης, δήλωσε ότι αργά χθες βράδυ ο Πρόεδρος Χριστόφιας είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο του κόμματος, Γιαννάκη Ομήρου, τον οποίο ενημέρωσε για τις συνομιλίες. Ο κ. Παπαδάκης επανέλαβε τη θέση για σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις και να «οπλισθεί» ο Πρόεδρος ενόψει της άφιξης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Σας πείθουν οι αριθμοί?


«Η υποχρέωσή μου είναι να εξοικονομηθούν όχι μόνο 2, αλλά 4,5 δισ. ευρώ μέσα στο 2010. Αντιλαμβάνεστε γιατί σας μιλάω; Καταλαβαίνετε ποια είναι η θέση μου; Σας πείθουν οι αριθμοί; Γιατί εμένα με πείθουν βιαίως μεν, απολύτως δε» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθαρίζει ότι οι πολίτες οφείλουν να είναι απόλυτα ενημερωμένοι για την κατάσταση των Ταμείων, γιατί μόνον οι ενημερωμένοι πολίτες μπορούν να συμβάλουν στην οικοδόμηση ενός νέου ασφαλιστικού συστήματος.
«Οι ευδαιμονικές και 'μπαταχτσίδικες΄λογικές στο Δημόσιο πρέπει να λάβουν τέλος» λέει χαρακτηριστικά, και διαβεβαιώνει ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε ανοιχτή την κερκόπορτα για να περάσουν νέες πελατειακές ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό.http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1100548&lngDtrID=251

Θέατρο σκιών: Λαϊκισμός της Αριστεράς και της Προόδου – “Ο κυρ-Αλέκος και το καταραμένο φίδι”

Ξεπέρασε όλα τα προηγούμενα ατομικά ρεκόρ λαϊκισμού ο Αλέκος Αλαβάνος με την πρόταση του για Δημοψήφισμα για το Σύμφωνο Σταθερότητας. Η πρότασή του ζητάει την προσφυγή στην ετυμηγορία του λαού για μια συμφωνία την οποία συνυπέγραψαν εδώ και πολλά χρόνια όλες οι χώρες της ευρωζώνης και που ασφαλώς δεν μπορεί να αλλάξει μονομερώς. Είναι γνωστές οι ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί από το χώρο της Αριστεράς, στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, για το Σύμφωνο Σταθερότητας. Και είναι θεμιτό οι ενστάσεις αυτές να γίνονται αντικείμενο πολιτικής διαπάλης. Το εξωφρενικό είναι ότι ο Αλαβάνος σκιαμαχεί σαν σύγχρονος αριστερός “Καραγκιόζης” ξέροντας ότι προτείνει κάτι που ασχέτως αποτελέσματος του δημοψηφίσματος δεν είναι εφικτό. Γιατί ακόμα και αν η πρότασή του υπερψηφιζόταν σε ένα δημοψήφισμα ο μόνος τρόπος να υλοποιηθεί η λαϊκή θέληση για αλλαγή του Συμφώνου Σταθερότητας θα ήταν η αποχώρησή μας από την ευρωζώνη ή ακόμα και από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί λοιπόν δε ζητάει δημοψήφισμα με αυτό το ερώτημα αλλά ζητάει την ανέφικτη “μη εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας στην Ελλάδα;”http://www.zoomnews.gr/?p=6930

Τα κόμματα,τα αόμματα




Γράφει ο Αντώνης Καρακούσης. Η ελληνική κρίση υπεραπασχολεί τον διεθνή Τύπο, συνταράσσει τον ελληνικό και θα περίμενε κανείς ότι συγκλονίζει τα κόμματα της χώρας. Ωστόσο στα κόμματα επικρατεί σχεδόν μακαριότης. Ούτε δημόσια αγωνία εκφράζεται, ούτε διεργασία εσωτερική ανάλογη του προβλήματος και της δημοσιότητας παρατηρείται. Για τα περισσότερα πρόσωπα της πολιτικής η τρέχουσα κρίση φαντάζει εξωτική και ξένη, την αντιπαρέρχονται ωσάν να αφορά τρίτους και όχι εμάς τους ίδιους. Ακόμη και όσοι τοποθετούνται δημόσια στο ελληνικό πρόβλημα συνήθως περιπτωσιολογούν ή ανακυκλώνουν συζητήσεις παρελθουσών χρήσεων, οι οποίες δεν ορίζονται από την αναλογούσα στις περιστάσεις αίσθηση επείγοντος.http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=6&artId=312586&dt=30/01/2010