“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

17 Σεπτεμβρίου 2010

Το μαρτύριο της σταγόνας

Οι κυβερνήτες(Τρόϊκα) και οι πολιτικοί διαχειριστές(ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του) αρέσκονται να βασανίζουν τον ελληνικό λαό με το μαρτύριο της σταγόνας. Αφού έπνιξαν τους μισθωτούς,τους συνταξιούχους,τις επιχειρήσεις με τις περικοπές και τις φορολογίες, αφού βύθισαν την οικονομία στην ύφεση, αφού κατάφεραν να τινάξουν την ανεργία στα ύψη, τώρα ανακαλύπτουν οτι "το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι τόσο το δημόσιο χρέος και το έλλειμα της,αλλά κυρίως οι διαρθρωτικές αδυναμίες που παρουσιάζει η οικονομία".
Η κυβέρνηση των αντιεξουσιαστών εσχάτως άρχισε να ομιλεί περί ανάπτυξης ενω ταυτόχρονα πετσοκόβει το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων και ωθεί τη χώρα βαθύτερα στην ύφεση.Τώρα λοιπόν ετοιμάζουν τα επόμενα κοστούμια.Με έλλειμα στα έσοδα, με ανύπαρκτη ανάπτυξη και υψηλή διαχειριστική ανεπάρκεια πορευόμασθε μακάριοι και μοιραίοι.Χωρίς αντίλογο και εκ του καναπέ και των αναρτήσεων διαμαρτυρόμενοι και ανεπαισθήτως εξεγειρόμενοι. Μπορεί να έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται οτι ο ελληνικός λαός εμφανίζει το σύνδρομο συμπάθειας και αγάπης που αναπτύσσει το θύμα για τον θύτη του.