“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

15 Απριλίου 2010

Ο Αννίβας προ των πυλών

Ο Αννίβας προ των πυλών.Aς ετοιμαστούμε λοιπόν να υποδεχτούμε το Δ.Ν.Τ.Η επιστολή του κ.Παπακωνσταντίνου,προφανώς δεν θέλει να ικανοποιήσει την περιέργεια του υπουργού οικονομικών για τους όρους δανεισμού,άμα τη προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.Πρόκειται για πολιτική κίνηση πολλαπλών στοχεύσεων.
Κατ΄αρχήν προετοιμάζουμε την κοινή γνώμη για την έλευση του Δ.Ν.Τ. και την οικειοθελή εκχώρηση μέρους της Εθνικής Κυριαρχίας.Βεβαίως και θα χρεώσουμε την λήψη και νέων μέτρων στις επιθυμίες-εντολές του Δ.Ν.Τ.,της Ε.Κ.Τ. και της Ε.Ε.Πεισματικά αρνείται η κυβέρνηση να μιλήσει καθαρά και ανοικτά.Ακόμα και τώρα,η επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του πρωθυπουργού και του στενού ηγετικού κύκλου.Την εργολαβία έχουν αναλάβει ο Καρακούσης,ο Μητρόπουλός και τ΄άλλα καλόπαιδα της αγνής και αδέσμευτης δημοσιογραφίας.
Όσο όμως η κυβέρνηση θα εξαντλεί με ταχύ ρυθμό το απόθεμα εμπιστοσύνης και ελπίδας του ελληνικού λαού,τόσο θα δοκιμάζονται τα όρια της κοινωνικής συνοχής.Και παρά την ανυπαρξία αναλλακτικής λύσης,το ενδεχόμενο τυφλών κοινωνικών εκρήξεων θα βαθαίνει την κρίση και θα περιορίζει την προοπτική και τις δυνατότητες εξόδου απο την κρίση.
Η κυβερνητική ραθυμία ωθεί στα ύψη τα επιτόκια.Οι ακέφαλες εφορίες του λεκανοπεδίου δυστροπούν στις πολιτικές εντολές και ενώπιον του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου οικονομικών κ.Γεωργακόπουλου,ομολογείται οτι απο τις 67 Διευθύνσεις Εφορίας της Αττικής μόνον 3 κάλυψαν τους στόχους του προϋπολογισμού για το πρώτο τρίμηνο του 2010.Και οι απανταχού "κερδοσκόποι και χασοσκόποι" δεν χρειάζονται κάτι περισσότερο για να εκτιμήσουν οτι οι Έλληνες και να θέλουν δεν μπορούν.
Ο κ.Παπανδρέου έχει στα χέρια του μια νωπή και ισχυρή λαϊκή εντολή.Ο κ.Παπανδρέου έχει στα χέρια του και την τύχη ενός λαού και μιας πατρίδας.Ο κ.Παπανδρέου μας οδηγεί στο Δ.Ν.Τ..Αυτό δεν περιλαμβάνεται στο "μενού" της λαϊκής εντολής και στις προσδκίες της χώρας.Και γι΄αυτο απαιτούνται εξηγήσεις.