“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

5 Φεβρουαρίου 2012

Επιστροφή στο ...μέλλον

Γράφει ο Ανέστιος
Η χώρα διέρχεται οριακές στιγμές. Οι Έλληνες βιώνουν μια δύσκολη πραγματικότητα, που όλα προοιωνίζουν ότι θα καταστεί αφόρητη.
Από Δευτέρα τίποτα δεν θα είναι  ίδιο. Ο Καραμανλής της Ραφήνας και ο Παπανδρέου της Κόστα Ρίκα σκότωσαν μια χώρα. Μαζί τους ο τραγικά ανεύθυνος Σαμαράς, ο κολαούζος του Τσάβες, Τσίπρας και η εκτός χρόνου Παπαρήγα συνθέτουν την ηγεσία της καταστροφής. Αυτή η άθλια βιτρίνα του ανυπόληπτου πολιτικού συστήματος θα επιχειρήσει τον εξαγνισμό της μέσα από περίτεχνες πολιτικές πρωτοβουλίες, πολιτικούς ελιγμούς και τακτικές.
Ελπίζουμε, οι πολίτες αυτής της χώρας, να μην "θελήσουν" να ποντάρουν, εκ νέου, στην εξαπάτηση τους. 
Ελπίζουμε, οι πολίτες αυτής της χώρας, να μην εξαντλήσουν την δυναμική τους σε αδιέξοδες αναλύσεις, αλλά να "κινήσουν" τις δημιουργικές και καινοτόμες δυνάμεις στην ανάπτυξη νέων πολιτικών σχημάτων ασύμβατων με οτι βαραίνει τη χώρα, συμβατών με τις νέες ανάγκες και τους νέους ανθρώπους.
Ελπίζουμε, όσοι απο τον απερχόμενο πολιτικό κόσμο, διατηρούν ακόμα "τόπους ευθύνης" στις συνειδήσεις τους, να συνδράμουν στην αναγκαία "πολιτική  Ανατολή", να γίνουν οι γέφυρες με το μέλλον.