“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

20 Μαΐου 2011

Μήπως...?

Μήνυμα εθνικής συστράτευσης σε κάθε δημιουργική δύναμη της χώρας απηύθυνε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το Ναύπλιο.
"Είναι καθολική απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών να σώσουμε την χώρα και να αλλάξουμε την Ελλάδα", είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
Απορία και ερώτημα μαζί. Υπήρχε περίπτωση να ήταν η απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων να μη σωθεί η χώρα, να πτωχεύσει και να βυθιστούμε στη φτώχεια και τη δυστυχία?
Καλά, τα ελληνικά του πρωθυπουργού δεν είναι το δυνατό του σήμειο, αλλά οι λογογράφοι του δεν σκαμπάζουν τίποτα από την ελληνική γλώσσα?
 Μήπως στις φράσεις αυτές εμφιλοχωρεί και αποτυπώνεται η αλαζονεία του  imprerium των Παπανδρέου, η πριγκιπική αίσθηση και αντίληψη των πραγμάτων? Μήπως?