“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

21 Ιανουαρίου 2011

Ολετήρες ψυχών

 Παρακολουθούμε το θέατρο του παραλόγου.Με το σκάνδαλο της Siemens. Όλοι κάνουν τους ανήξερους. Ιδιαίτερα η Νέα Δημοκρατία. Βγάζουν πολιτικά απωθημένα. Απέναντι στο Πασοκ και το Σημίτη. Σπεκουλάρουν στην ολέθρια επιθυμία του κ. Παπανδρέου να στιγματίσει τον κ. Σημίτη. Οι δύο φίλοι- απο το αμερικάνικο κολλέγιο ντε- έχουν βαλθεί να γράψουν την ιστορία απο την αρχή και απο μηδενικής βάσεως. Γιατί αυτό? Διότι δεν αντέχουν τη σύγκριση με τους προκαθήμενους τους. Θα αποπειραθούν να συντρίψουν οτι θυμίζει το χθές και θα φορτώσουν, άμεσα η έμμεσα, τα πάντα στους προηγούμενους. Αδιαφορούν για την αξιοπρέπεια, την τιμή και την υπόληψη οποιουδήποτε δεν ταιριάζει, δεν συναινεί και δεν συμφωνεί με τις επιδιώξεις τους. Ολετήρες ψυχών, ανάλγητοι και ανερυθρίαστοι μηχανορράφοι. Επικίνδυνοι πολιτικοί, τυφλοί υπήκοοι στο κόμμα, ασυνείδητοι πολιτικοί ευνούχοι.Ο Τζαβάρας, ο Καμμένος και τα άλλα νεοδημοκρατικά παιδιά. Οι ευνουχισμένες συνειδήσεις ,οι πολιτικά άθλιοι που δεν ορωδούν προ ουδενός  και που στο όνομα του κομματικού  συμφέροντος αποπειρώνται να σπιλώσουν  την ηθική ακεραιότητα πολιτικών σαν τον Βαγγέλη Μαλέσιο.
Απαιτούμε την εξυγίανση του δημόσιου βίου και είμαστε αυστηροί κριτές  του πολιτικού κόσμου. Απαιτούμε την καταδίκη όσων παρανόμως ιδιοποιήθηκαν οφέλη απο την άσκηση δημοσίων καθηκόντων, αλλά αρνούμεθα , στο όνομα οιασδήποτε κομματικής ιδιοτέλειας να θίγονται  αθώοι και έντιμοι πολιτικοί όπως ο Βαγγέλης Μαλέσιος.