“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

8 Ιουνίου 2010

Παπακωνσταντίνου vs Ραγκούση

O αχαμνός κ. Παπακωνσταντίνου επιχειρεί,μάταια, να αλλάξει τους Διευθυντές των Εφοριών. Άργησε αλλά το κατάλαβε.Το πρόλαβε όμως ο εκατόνταρχος κ. Ραγκούσης και με το νόμο -πόνημα για την αξιοκρατία και τη διαφάνεια στη Δημόσια Διοίκηση κατέστησε απαγορευτική κάθε διευθυντική αλλάγη πρίν το Σεπτέμβριο στη καλύτερη περίπτωση. Αρνείται δε επίμονα την όποια νομοθετική ρύθμιση για την ύπαρξη μεταβατικής περιόδου. Το αποτέλεσμα είναι η επικράτηση του ραχατιού και του ωχαδερφισμού στα περισσότερα καταστήματα της Εφορίας και η καταβαράθρωση των εσόδων.Ο υπουργός Οικονομικών απευθύνθηκε για βοήθεια στον πρωθυπουργό αλλά δεν εισακούσθηκε.Το επιχείρημα είναι ότι η υπεράσπιση της αξιοκρατίας υπερτερεί της σωτηρίας της χώρας.Άλλωστε αν χρειασθεί θα ληφθούν πρόσθετα μέτρα.Αντέχει ο εργαζόμενος.

Ο αχαμνός,ο αδαής και οι άλλοι...

Το ΙΚΑ δεν έχει ακόμα την τύχη να διαθέτει Διοικητική ηγεσία,οι εφορίες αρκούνται στις διοικήσεις παρελθόντων ετών ενώ στις τελωνειακές υπηρεσίες τα φορτηγά και τα εμπορεύματα διακινούνται ελευθέρως.Όλες οι ελπίδες για την ανάκαμψη των δημοσίων εσόδων επαφίενται στούς Έλληνες καταναλωτές που δίνουν τη μάχη των αποδείξεων.Οι καθ΄ύλην υπουργοί περί άλλων τυρβάζουν.Ο αχαμνός κ. Παπακωνσταντίνου περισσότερο κυκλοφορεί στα καμαρίνια μακιγιαρίσματος των τηλεοπτικών σταθμών παρά στα καταστήματα των εφοριών,ενώ ο αδαής κ. Σαχινίδης αδυνατεί απλά να ανταποκριθεί. Ο δραστήριος αλλά και αντιφατικός κ. Λοβέρδος μπορεί να "βολεύεται" απο τον κυβερνητικό χαοτικό αποσυντονισμό αλλά η αδιάλλειπτη τηλεοπτική του επέλαση επιτείνει την σύγχιση και την κοινωνική αβεβαιότητα. Οι λοιποί της ηγετικής ομάδας την αυτοσυντήρηση τους επιδιώκουν και για το πολιτικό τους μέλλον εργάζονται.ΕΜΕΙΣ ?