“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

12 Δεκεμβρίου 2009

Τα παπαγαλάκια.

Δημοσιογραφικά παπαγαλάκια σε γενική συνέλευση.Αποφασίζουν αυτόνομα ,ανεξάρτητα καί αντικειμενικά γιά την έγκυρη καί έγκαιρη ενημέρωση του ελληνικού λαού.

...δεν ήξερες, δεν ρώταγες?


Είτε από πολιτική απειρία,είτε από πολιτική επιπολαιότητα η κ.Μπιρμπίλη δεν αντελήφθη ότι διάφοροι "καλοθελητές" θα επιχειρούσαν να την "εμπλέξουν" σε χρηματιστηριακά παιχνίδια. Η εταιρεία ΒΩΒΟΣ Α.Ε. είναι μια εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο καί τον τελευταίο καιρό η μετοχή της παρουσιάζει συνεχή πτώση .Την προηγουμένη εβδομάδα ο κ. Βωβός πέτυχε ένα ραντεβού με την κ. Μπιρμπίλη (οι γνωρίζοντες λένε με την παρέμβαση υψηλόβαθμου κυβερνητικού παράγοντα). Το υπουργείο δεν ανακοίνωσε ως όφειλε την συνάντηση, η οποία όμως διέρευσε με πληροφορίες για καλό κλίμα και αισιοδοξία ως πρός την έκβαση της υπόθεσης ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ. Αποτέλεσμα η μετοχή μέσα σε ελάχιστες ώρες να πάει στο +25% για να κλείσει με διακυμάνσεις στο +15%.Το υπουργείο, αργά το μεσημέρι, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διέψευδε ότι η εισηγμένη είχε εξασφαλίσει το πράσινο φώς για την κατασκευή του εμπορικού κέντρου στον Βοτανικό, χωρίς βέβαια να αναφέρεται στα της συνάντησης.Αχ βρέ Τίνα δεν ήξερες,δεν ρώταγες?

Καί καφέ καί μπύρα.

Γιά δύο περίπου ώρες τρείς πρώην υπουργοί του Πασοκ (ο ένας είναι καί σήμερα βουλευτής),συζητούσαν σε γνωστό καφέ του κέντρου.Από τις χειρονομίες καί τις εκφράσεις τους φαινόταν ότι δεν συμφωνούσαν σε όλα.Ως εδώ τίποτα το αξιοπερίεργο.Κάποια στιγμή σηκώνονται όρθιοι ,έτοιμοι να φύγουν οπότε νυν βουλευτής τους λέει."Αφήστε,σήμερα πληρώνω εγώ.Ισως την επομένη φορά που θα συναντηθούμε ,θα είμαι καί εγώ πρώην καί θα κεράσετε εσείς". Η συνέχεια?Ο βουλευτής πλήρωσε τα καφεδάκια ,ξανακάθησαν στις καρέκλες τους,παράγγειλαν μπύρες καί συνέχισαν να συνομιλούν χαμηλόφωνα καί συνοφρυομένοι.Οταν μετά μία ώρα η "πηγή" μου έφυγε ,το τρίο εξακολουθούσε να συζητάει.Το μόνο που μπόρεσε ν΄ακούσει είναι μιά ακόμη ατάκα του βουλευτή."Ο Παμπούκης δεν θα πάει από τον Γιώργο,ο Θεόδωρος θα τον εκτελέσει."Τι εννοούσε άραγε?

Αλήθειες καί ψέμματα.

Ελληνικές τράπεζες
Οι ελληνικές τράπεζες κάλυπταν τον κρατικό δανεισμό χάρη στα φθηνά δάνεια κάτω του 1% που έπαιρναν από την ΕΚΤ (όταν είχε ανοίξει τους κρουνούς λόγω κρίσης), αγοράζοντας κρατικά ομόλογα με 4%-5%.
Χωρίς όμως να περνούν αυτή την απεριόριστη ρευστότητα στην οικονομία (στα εισοδήματα, στην κατανάλωση), αφού το έριχναν σε νέες φούσκες. Γεγονός το οποίο επεσήμανε και ο πρόεδρος της ΕΚΤ,
Ζ-Κ. Τρισέ. Κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα κι από τους τραπεζικούς ισολογισμούς στα "έσοδα από χρηματοοικονομικές πράξεις"... που πέταξαν.
Οι ελληνικές τράπεζες άντλησαν το 7% της συνολικής ρευστότητας που έδινε η ΕΚΤ, όταν η Ελλάδα αντιστοιχεί στο 0,9% του ΑΕΠ της ευρωζώνης. Οι ελληνικές τράπεζες δανείστηκαν συνολικά 42 δισ. ευρώ από τα 570 δισ. ευρώ που έριξε στο χρηματοοικονομικό σύστημα η ΕΚΤ.
Αντί η κυβέρνηση να ψάχνει 13 δισ. ευρώ το χρόνο (24% των εσόδων) για τόκους στις τράπεζες, θα μπορούσε να συγκρουστεί με αυτές τις πρακτικές παγώνοντας για 1-2 χρόνια τους τόκους στους τραπεζίτες.
Κώστας Σαρρής.http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=22915140