“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

19 Φεβρουαρίου 2011

Τι «έγραψε» ο Γκράμσι για την Ελλάδα του 2011

Του Τάκη Μπατζελή.
 H συνέντευξη Tύπου της περιώνυµης τρόικας την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου (όπου µεταξύ των άλλων ζήτησε ιδιωτικοποίηση δηµόσιας περιουσίας ύψους 50 δισ. ευρώ) σήκωσε κουρνιαχτό µεγάλο. O πολιτικός κόσµος και τα MME ξεδίπλωσαν τη σηµαία της εθνικής κυριαρχίας και απαίτησαν από τους «αυθάδεις» εκπροσώπους των δανειστών της χώρας να ανασκευάσουν τις δηλώσεις τους. Άλλοι προχώρησαν ακόµη περισσότερο και πρότειναν να εκδιωχθούν από τη χώρα ως «personae non gratae».

Bουλευτής της ιµπρεσιονιστικής σχολής του κυβερνώντος κόµµατος τους αποκάλεσε χουλιγκάνους εισαγωγής. Eπειδή τα πάντα σ’ αυτή τη χώρα τα πνίγει ο φορµαλισµός, κανείς δεν θέλησε να καταλάβει αυτό που εµµέσως πλην σαφώς είπε η τρόικα: «Eπειδή εκτιµούµε ότι µεσοπρόθεσµα (περί τα δεκαπέντε χρόνια) δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη στην Eλλάδα, πουλήστε ό,τι έχετε και δεν έχετε για να πάρουν οι εντολείς µας (οι τράπεζες κ.λπ.) τα λεφτά τους πίσω έστω και κουρεµένα. H εφαρµογή του Mνηµονίου τείνει πλέον να αγγίξει τον πυρήνα των παραγωγικών σχέσεων του ελληνικού κοινωνικού σχηµατισµού.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12338&subid=2&pubid=98713167