“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

14 Απριλίου 2010

Eθναρχης...?

Η υπόθεση Μέρτενς, που συγκλόνισε την Ελλάδα τη δεκαετία του 60, είναι μια παλιά ιστορία αρκετά επεξηγηματική. Πριν από χρόνια, μια δημοσιογραφική έρευνά μου για την υπόθεση αυτή, χαρακτηρίστηκε ως προσπάθεια αποκαθήλωσης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Το «έθνος» έπρεπε να παραμείνει η μυθική περιγραφή των σχολικών εγχειριδίων και ο εθνάρχης το σύμβολο μιας ηρωικής και όχι συνεργαζόμενης με τους ναζί, Δεξιάς. http://docs.google.com/Doc?docid=0AUlJEFOake9pZGRoZ2poZ2NfNGN0emozcGY1&hl=el

Εγκλωβισμός

Γράφει ο Κάλχας.
Μέρα με τη μέρα το πολιτικό πρόβλημα της χώρας επιδεινώνει την οικονομική κατάσταση της .Ολοένα και περισσότεροι πολίτες αντιλαμβάνονται οτι κυβέρνηση αδυνατεί και η αντιπολίτευση δεν δύναται.Ένα λαός δεμένος πισθάγκωνα,ένας λαός φοβισμένος,ανήμπορος προς το παρόν να δράσει θετικά και δημιουργικά.
Η κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να προλάβει και να καθορίσει τις εξελίξεις.Σέρνεται πίσω απο τις επιλογές της Ε.Ε. και των αγορών,γιατί δεν πιστεύει στην πολιτική που αποφασίζει και κοιμίζει επικοινωνιακά τους Έλληνες.Χρησιμοποιεί διπλή γλώσσα.Άλλη στο εξωτερικό και τα διεθνή φόρα,άλλη εντός των τοιχών,όπου αισθάνεται την ανάγκη να καθησυχάζει,ενώ θα έπρεπε να διατηρεί λαό και κράτος σε εγρήγορση.Και ενώ τα κυβερνητικά στελέχη ομιλούν πολύ και εκπέμπουν αντιφατικά και αλληλοαναιρούμενα μηνύματα,μόλις χθές ο κ.Παπανδρέου προθυμοποιήθηκε να το σχολιάσει.
Κατά τα άλλα για τα μελλούμενα και τα κρίσιμα σιωπή.Ευτυχώς που η τεχνολογία παρέχει,σε όσους το επιθυμούν,την δυνατότητα να πληροφορούνται σήμερα,απο τον διεθνή χώρο,τις κυβερνητικές αποφάσεις του αύριο.Και μη χειρότερα.