“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

24 Μαρτίου 2010

Να ελπίζουμε?


Πρόταση-σχέδιο για τη δημιουργία δανειακού μηχανισμού στήριξης κρατών μελών της ευρωζώνης προτίθενται να παρουσιάσουν την Πέμπτη οι ευρωπαίοι Σοσιαλιστές στις Βρυξέλλες. Ο μηχανισμός που προτείνουν οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ταμείου. "To ταμείο θα μπορεί να δανειστεί χρήματα από τις αγορές χρησιμοποιώντας την εμπειρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε εκδόσεις ομολόγων. Στη συνέχεια με τα κεφάλαια που θα έχουν συγκεντρωθεί το ταμείο θα μπορεί να δανείσει χρήματα σε κράτη μέλη που τα χρειάζονται", δήλωσαν αξιωματούχοι των Σοσιαλιστών στο Reuters.Το σχέδιο θα παρουσιαστεί λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής και αναμένεται να υποστηριχθεί από τον ισπανό πρωθυπουργό και προεδρεύοντα της ΕΕ, Χοσέ Λουί Θαπατέρο, τον κ.Παπανδρέου καθώς και από άλλους σοσιαλιστές ευρωπαίους ηγέτες.
Πρόκειται για καλά νέα και θα ήταν ακόμα καλύτερα αν η σχετική πρωτοβουλία είχε αναληφθεί έγκαιρα,ώστε να είχε περισσότερες πιθανότητες αποδοχής.Επίσης ιδιαίτερα θετικό γεγονός είναι οτι οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές επιθυμούν μια καθαρά ευρωπαϊκή λύση.Στο άμεσο μέλλον θα φανεί αν η σχετική πρωτοβουλία αποτέλεσε στιγμιαία πολιτική έκλαμψη των ευρωπαίων σοσιαλιστών η με αφορμή το "ελληνικό πρόβλημα" νέοι προβληματισμοί και νέες πολιτικές θα επιχειρήσουν να στρέψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση σε προοδευτικούς προσανατολισμούς.