“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

10 Νοεμβρίου 2009

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ



Στη παγκόσμια έκθεση για το Τουρισμό,που ξεκίνησε την Δευτέρα στο Λονδίνο,εκτός από την Υφυπουργό κ.Γκερέκου,παρευρέθη καί ο μικρότερος αδελφός του Πρωθυπουργού κ.Ανδρίκος Παπανδρέου με συντροφιά μεγάλο επιχειρηματία του Τουρισμού.Η κ.Γκερέκου περιορίσθηκε στις αναγκαίες εμφανίσεις λόγω ελαφράς αδιαθεσίας.Οι εξ Ελλάδος συμμετέχοντες,εκπρόσωποι καί επιχειρηματίες του τουρισμού,της διαφήμισης καί των media,διαπίστωσαν,γιά μία ακόμα φορά την υστέρηση της χώρας μας στην κούρσα του παγκόσμιου ανταγωνισμού στο χώρο του τουρισμού.

Αγώνας δρόμου γιά την κ.Μπατζελή



Με σημαντικές ελλείψεις τόνισε ότι παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ το σχετικό πρόγραμμα για την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων η Κ. Μπατζελή και πρόσθεσε ότι πλέον βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με την Ε.Ε. ώστε να μην χαθούν οι κοινοτικές επιδοτήσεις και επιβαρυνθεί περαιτέρω ο προϋπολογισμός.
Σύμφωνα με την Κ. Μπατζελή, η Ελλάδα κινδυνεύει με πρόστιμο εκατομμυρίων ευρώ από την Ε.Ε., στο οποίο αντιστοιχεί το 20% των κοινοτικών επιδοτήσεων που θα κοπεί σε περίπτωση που μέχρι το τέλος του χρόνου δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες του ΟΣΔΕ για την ψηφιοποίηση αγροτεμαχίων.
Τα παραπάνω ανέφερε στις δηλώσεις της η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κ. Μπατζελή, μετά από σύσκεψη που είχε σήμερα στο υπουργείο με τους αρμόδιους φορείς, σε μια προσπάθεια να πληρωθούν οι κοινοτικές επιδοτήσεις των αγροτών μέχρι τα Χριστούγεννα.
Ελευθεροτυπία

Μάγια Τσόκλη


Κυρία Τσόκλη, ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς!
Πηγή:dictyon.wordpress.com
Ο νέος κύκλος της σειράς «Ταξιδεύοντας» ανοίγει φέτος στη ΝΕΤ την Τετάρτη στις 10 το βράδυ, με ένα ταξίδι στο μαγικό αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης, στον Ινδικό Ωκεανό. Η Μάγια Τσόκλη επισκέπτεται τον περίφημο προορισμό και προσπαθεί να ανακαλύψει τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο αγαπητό και ξεχωριστό για τους ταξιδευτές. Το ταξίδι της Μάγιας ξεκινά από την πρωτεύουσα της Ζανζιβάρης, τη Στόουν Τάουν ή Πέτρινη Πόλη, η οποία προστατεύεται από την UNESCO ως ένα εξαιρετικό δείγμα των παράκτιων εμπορικών πόλεων Σουαχίλι της Ανατολικής Αφρικής, ένα μωσαϊκό αραβικών, περσικών, ινδικών και αφρικανικών επιρροών.
Πράγματι, η κυρία Τσόκλη κάνει ωραίες εκπομπές κι αυτό σημαίνει ότι έχει πάθος με τα ταξίδια. Την ζηλεύω… ΟΜΩΣ, φοβάμαι ότι δεν έχει το ίδιο πάθος με την πολιτική, διότι πώς είναι δυνατό να συμμετέχει στο νομοθετικό έργο της Βουλής όταν θα πρέπει να βρίσκεται πότε στη Ζανζιβάρη και πότε στον Ινδικό Ωκεανό, ενίοτε και στα Ιμαλάια! Εάν όμως δεχτώ το νέο τρόπο πολιτικής που έχει λανσάρει το ΠΑΣΟΚ, δηλαδή την “ηλεκτρονική διακυβέρνηση”, τότε η κυρία Τσόκλη μπορεί να είναι μια ενεργός πολιτικός. Μέσω του διαδικτύου μπορεί να κάνει τα πάντα.
Αλλά, θα πουν κάποιοι περίεργοι, πώς είναι δυνατό να πληρώνεται και από το κοινοβούλιο, δηλαδή από τον ελληνικό λαό, ΚΑΙ συγχρόνως να πληρώνεται και από την ΕΡΤ, δηλαδή πάλι από τον ελληνικό λαό; ΕΛΕΟΣ!
ΥΓ. Η κυρία Τσόκλη πόσες ομιλίες έκανε προεκλογικά ή πόσα άρθρα έγραψε υπέρ του ΠΑΣΟΚ, για να ισοφαρίσει την ΤΙΜΗ που της επιφύλαξε το ΠΑΣΟΚ από το… πουθενά; Δεν συνεχίζει τα ξίδια της για να περάσει ο επόμενος στη Βουλή;

Λου Κα

Κύριε Διευθυντά, Πώς λένε το άδειασμα στα κινέζικα; Λου Κα… Με τιμή Νεόκοπος.Tα ΝΕΑ:10/11/2009

ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ

Στον Βέλγο πρωθυπουργό Χέρμαν βαν Ρομπιί και τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ «ποντάρουν» διπλωμάτες και αναλυτές για την ανάληψη των θέσεων προέδρου και επικεφαλής διπλωματίας της ΕΕ αντίστοιχα, που «γεννά» η Συνθήκη της Λισαβόνας με στόχο την ενίσχυση της παγκόσμιας επιρροής της ΕΕ. Θα μας πείραζε να μπορούσαμε να προτείνουμε τον κ.Σημίτη γιά πρόεδρο,ιδίως τώρα που αντιμετωπίζουμε δυσκολίες?ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ.