“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

5 Ιουνίου 2011

Εκτός εάν...

Έχουμε μπροστά μας μιά κρίσιμη και ενδιαφέρουσα εβδομάδα. Η αδρανής κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου θα προσπαθήσει ευλόγως να υπερβεί όλους τους σκοπέλους. Στο διευρυμένο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας, ο "αχαμνός" κ. Παπακωνσταντίνου με την παρουσία και την συνεπικουρία βοηθών-υπουργών, όπως η κ, Κατσέλη και ο κ. Λοβέρδος, θα επιχειρήσει να πείσει τους βουλευτές του Πασοκ, για την ορθότητα του μεσοπρόθεσμου σχεδίου και την αναγκαιότητα των πρόσθετων μέτρων. Ψήγματα κριτικής αποτίμησης της αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής θα καλύψουν την ανάγκη αξιολόγησης της 18μηνης κυβερνητικής πορείας. Η κριτική αναμένεται σκληρή αλλά το αυτάκι του κ. Παπακωνσταντίνου δεν ιδρώνει. Νοιώθει ότι, ως "φιλέλληνας", έχει κάνει το καθήκον του . Και με το παραπάνω μάλιστα.
Θα ακολουθήσει το υπουργικό με τις συνήθεις γκρίνιες, των συνήθως γκρινιάρηδων, τα πάντα θα εγκριθούν και μετά "αναμονή και αγωνία" για τον ανασχηματισμό.
Αυτός είναι ο κυβερνητικός σχεδιασμός. Αυτή είναι η κυβερνητική πορεία. Εκτός εάν απόψε και τις επόμενες ημέρες στο Σύνταγμα και στις πλατείες της χώρας καταστεί προφανές το έλλειμα πολιτικής νομιμοποίησης.
Εκτός εάν πέραν της κ. Αράπογλου καταθέσουν την βουλευτική τους και πλείονες άλλοι βουλευτές.
Εκτός εάν η κυβερνητική πλειοψηφία βασίμως απειλείται, όπως ο κ.Τσίπρας διατείνεται.
Όλα αυτά και άλλα, τα γνωρίζουν στο Μαξίμου. Για τούτο και επιχειρούν και μέσα από τον τύπο και τους ποικιλώνυμους "Καψήδες" να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες, να αποτρέψουν κάθε κριτική και κάθε διαφορετική πρόταση. Και κυρίως επιθυμούν να αποφύγουν μια συζήτηση για το πως έφτασε η χώρα να είναι σε χειρότερη κατάσταση απο τις προ 18 μηνου εκλογές. Έτσι απώλεσαν και τη στήριξη και εκείνων που πιστεύουν στην αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων και την δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά έχουν πλέον πειστεί ότι ούτε ο Πρωθυπουργός, ούτε η ομάδα του, θέλουν και μπορούν να υλοποιήσουν αυτή την πολιτική.