“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

30 Απριλίου 2012

Η επόμενη μέρα

του Μανόλη Κρητικού
Συχνά επαναλαμβάνεται αυτή την περίοδο ή άποψη ότι στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Θα συμφωνούσαμε με την άποψη αν δεν υπήρχε σε ισχύ ο εκλογικός νόμος μιας άλλης εποχής , ενός πολιτικού συστήματος που πριμοδοτούσε τον δικομματισμό
. Σήμερα αυτός ο κοντόφθαλμος εκλογικός νόμος που δίνει bonus στο πρώτο κόμμα 50 βουλευτικών εδρών μόνο σε στρεβλώσεις της θέλησης των πολιτών μπορεί να οδηγήσει.
http://www.neasimfonia.gr/node/366

Σε συντηρητική τροχιά

του Γιάννη Κατρή
Τι κρίμα. Το άλλοτε κραταιό και πολιτικά ηγεμονεύον ΠΑΣΟΚ προβάλει σήμερα ως οπισθοφυλακή φοβικών και συντηρητικών συνδρόμων .Η ηγεσία του ποντάρει στην ανασφάλεια, στη φοβία, στην αποδοχή του από τα πιο συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας. Έχει πάρει διαζύγιο από τον κοινωνικό ριζοσπαστισμό.
http://www.neasimfonia.gr/node/365

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές

του Θόδωρου Μαργαρίτη Υποψήφιου βουλευτή Α’ Αθήνας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
Είμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Η ριζική ανατροπή του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος είναι σε εξέλιξη. Όλοι πια έχουν συνειδητοποιήσει ότι η διόγκωση της οικονομικής κρίσης σχετίζεται και με τις ευθύνες του πολιτικού συστήματος.
http://www.neasimfonia.gr/node/362