“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

1 Δεκεμβρίου 2009

Κουτούπης τέλος

Την απόφαση να ανακαλέσει το διορισμό του ειδικού γραμματέα ΔΕΚΟ, Ανδρέα Κουτούπη, έλαβε η κυβέρνηση, καθώς όπως τονίζεται σε ανακοίνωσή της, «ο κ. Κουτούπης έχει έως και το πρόσφατο παρελθόν εκφραστεί συνεχώς και επωνύμως μέσω του διαδικτύου με χυδαίους, υβριστικούς και ακραίους χαρακτηρισμούς για την Κυβέρνηση».Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να στελεχώσει τις θέσεις ευθύνης στις Γενικές και Ειδικές Γραμματείες των Υπουργείων μέσα από ανοιχτές διαδικασίες, απευθυνόμενη στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών, που επιθυμούν να συμβάλουν στην υλοποίηση των στόχων της. Χωρίς αποκλεισμούς, με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια. Ο κ. Ανδρέας Κουτούπης, συμμετείχε με δική του πρωτοβουλία στην ανοικτή διαδικασία επιλογής στελεχών με την κατάθεση του βιογραφικού του σημειώματος. Το βιογραφικό του κρίθηκε αντικειμενικά και αξιοκρατικά ως αξιόλογο και για το λόγο αυτό ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου -ο οποίος δεν τον γνώριζε προσωπικώς- τον κάλεσε δύο φορές σε συνέντευξη. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας επελέγη για τη θέση του Ειδικού Γραμματέα ΔΕΚΟ. Δυστυχώς όμως, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων από τα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση της κυβέρνησης, ο κ. Κουτούπης έχει έως και το πρόσφατο παρελθόν εκφραστεί συνεχώς και επωνύμως μέσω του διαδικτύου με χυδαίους, υβριστικούς και ακραίους χαρακτηρισμούς για την Κυβέρνηση την οποία ζήτησε να υπηρετήσει από θέση ευθύνης. Οι προσωπικές του στοχεύσεις, όπως αυτές προκύπτουν από τις δημόσιες τοποθετήσεις του, βρίσκονται σε πλήρη απόκλιση από τις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ. Η στάση αυτή αποδεικνύει πως, ανεξάρτητα των τυπικών του προσόντων, ο κ. Κουτούπης όχι μόνο στερείται των στοιχείων της εμπιστοσύνης και του ήθους που είναι απαραίτητα για να υπηρετεί Έλληνας πολίτης σε δημόσια θέση αλλά είναι επίσης, έκθετος και υπόλογος. Για το λόγο αυτό δεν μπορεί να αναλάβει αυτή ή άλλη δημόσια θέση. Ο τρόπος επιλογής που ακολουθεί η Κυβέρνηση, αποδεικνύει ότι, τηρούνται όλα τα κριτήρια της αντικειμενικότητας και της αξιοκρατίας, χωρίς να ληφθούν υπόψη κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες. Το σημαντικότερο προσόν που θέτει ως απαρέγκλιτη προϋπόθεση η παρούσα Κυβέρνηση, για την ανάληψη δημόσιας θέσης από οποιονδήποτε συμπολίτη μας, είναι το ήθος, η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός της εντολής του Ελληνικού λαού». Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στην ανοικτή διαδικασία επιλογής στελεχών για τις θέσεις κρατικής ευθύνης, χωρίς καμία έκπτωση στα στοιχεία της αξιοσύνης και του ήθους που είναι απαραίτητα για δημόσιους λειτουργούς.
Ο "τσάρος" να μην κρύβεται.Να αναλάβει το βάρος της ευθύνης του.Να ζητήσει συγγνώμη.

Κουτουπιάδας συνέχεια

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=83315&cid=6

Δυσαρέσκεια γιά τον κ.Κουτούπη

Aναταραχή έχει ξεσπάσει στο Πασοκ γιά την επιλογή του κ.Ανδρέα Κουτούπη στη θέση του Ειδκού Γραμματέα Αποκρατικοποιήσεων.Η "δεξιά" διαδρομή του κ.Κουτούπη, δεν εμπόδισε τον κ.Παπακωνσταντίνου να τον επιλέξει γιά μία ευαίσθητη πολιτική θέση.Το χαρμόσυνο νέο του διορισμού του,ο κ.Κουτούπης το πληροφορήθηκε από τον κ.Θέο(πάλι μπροστά μας αυτός),που του τόνισε ότι η Νεοδημοκρατική του πορεία δεν ενοχλεί την κυβέρνηση καί ούτε βεβαίως τον φίλο του τον κ.Παπακωνσταντίνου.Πολύ large ο "τσάρος" της οικονομίας με τους φίλους του. Αλλά καί ο κ.Πεντάζος,όπως με πληροφορούν,άμα τη λήξει της συνεργασίας του με τον κ.Παπαντωνίου,προσέφερε τις υπηρεσίες του στον κ.Φώλια,με το αζημίωτο προφανώς. Ανεπιβεβαίωτες φήμες θέλουν μερίδα των οικονομολόγων του Πασοκ να στέλνει ανοικτή επιστολή στον Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου κ.Ξυνίδη καί στον Πρόεδρο του Πασοκ κ.Παπανδρέου.

Πρόεδρος στα ΕΛΠΕ

Αύριο,Τετάρτη 2/12 στην γενική συνέλευση των ΕΛΠΕ ,το σώμα της συνέλευσης θα προτείνει τον πρώην υπουργό κ.Τάσο Γιαννίτση γιά Πρόεδρο του Δ.Σ..

Ταινία γιά τον Μίκη?


Τακτικές επισκέψεις στο σπίτι του κοντά στην Ακρόπολη, δέχεται ο κ.Μίκης Θεοδωράκης από τον αδελφό του πρωθυπουργού κ.Νίκο Παπανδρέου.Πιθανόν να οφείλεται σττην προετοιμασία της ταινίας γιά τον Μίκη,απο τον κ.Ν.Παπανδρέου.Ο Μίκης παρά τα κατά καιρούς λεγομενά του γιά τους Παπανδρέου,δεν θα έλεγε όχι σε κάτι που παρουσιάζει καί τονίζει την προσωπικότητα του καί το σπουδαίο μουσικό του έργο.Ιδωμεν.

Νέα φόρμουλα γιά τα Σκόπια.

Παράθυρο γιά διπλή ονομασία γιά τα Σκόπια αφήνει η νέα φόρμουλα του Μάθιου Νίμιτς, το πλήρες κείμενο της οποίας δημοσιεύουν σήμερα «ΤΑ ΝΕΑ». Ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για την ονομασία προτείνει το «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» για χρήση στους διεθνείς οργανισμούς, ενώ η συνταγματική ονομασία της ΠΓΔΜ «Δημοκρατία της Μακεδονίας» παραμένει αμετάβλητη. http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=1403491

Σε ισχύ η Συνθήκη της Λισαβόνας.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του πρώτου προέδρου της ΕΕ, Βέλγου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και της υπουργού Εξωτερικών της Ένωσης, Βρετανίδας Κάθριν Αστον, σήμερα, 1η Δεκεμβρίου, τίθεται σε ισχύ η Συνθήκη της Λισαβόνας.http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1080741&lngDtrID=245