“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

16 Μαρτίου 2012

www.neasimfonia.gr

Ένας κύκλος κλείνει, ένας κύκλος ανοίγει. Κάθε τέλος δημιουργεί μια νέα αρχή, ένα νέο ξεκίνημα. Το μπλογκ ΥΠΕΡ ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε τη διαδρομή του στις ράγες του διαδικτύου λίγο πρίν τις εκλογές του 2009. Οι αναρτήσεις του ήταν πάντα μια ορθολογική και εν πολλοίς αυτονόητη φωνή στην κατεύθυνση σωτηρίας της χώρας, ένα πρόταγμα ΥΠΕΡ των ανθρώπων της εργασίας, της δημιουργίας, του πνεύματος, μια προτεραιότητα ΥΠΕΡ των νέων.
Η διαδρομή υπήρξε ευτυχής γιατί συνέβαλαν φίλοι, γνωστοί αλλά και ανώνυμοι συμμμαχητές. Διαμορφώθηκε μια άτυπη συλλογικότητα και συνδεθήκαμε με ένα αδιόρατο υπόγειο νήμα κοινής αγωνίας, μύχιων προσδοκιών και κοινών ελπίδων για τον τόπο μας.
Η καταστροφική πενταετία της Νέας Δημοκρατίας οδήγησε την χώρα σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση. Η απαράδεκτη και εκτός λογικής κυβερνητική πολιτική του ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου ακύρωσε ελπίδες και θεμιτές φιλοδοξίες ενός ολόκληρου λαού. Έγκαιρα προειδοποιήσαμε, επισημάναμε και παροτρύναμε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και τα προβεβλημένα στελέχη του, να επαναπροσδιορίσουν την πολιτική τους. Μας ενέταξαν στούς ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ.
Απαντήσαμε με την απαίτηση μιας ΝΕΑ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ. Μας αγνόησαν. Αναμενόμενο.
Ο κύκλος του ΠΑΣΟΚ έκλεισε. Μαζί του κλείνει και ο κύκλος των χαμένων ποιητών του.
Θα συναντηθούμε σε νέο πολιτικό τοπίο, μαζί με το αξιακό μας φορτίο, την ατελεύτητη διάθεση να αγωνιζόμαστε για ένα δίκαιο κόσμο και το άσβεστη βούληση για μικρές και μεγάλες μάχες.
Το ΥΠΕΡ ΠΑΣΟΚ- ΝΕΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ  έκλεισε και αυτό τον κύκλο του. Θα σας συντροφεύει για λίγο καιρό ακόμα. Η παρέα μεγάλωσε, οι απαιτήσεις και οι ανάγκες της εποχής πλήθυναν. Δημιουργήσαμε ένα νέο site. Απο την ερχομένη εβδομάδα θα μας βρίσκετε στη διεύθυνση www.neasimfonia.gr  . H πρόσκληση συμμετοχής είναι ανοικτή και προς όλους. Αξίζει να προσπαθήσουμε. Τώρα. Μαζί. ΟΛΟΙ.