“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

23 Μαΐου 2011

Οι θυσίες των Ελλήνων έπιασαν τόπο

Η μάχη για τη σωτηρία της χώρας συνεχίζεται και στην υπηρέτηση αυτού του πατριωτικού καθήκοντος δεν συγχωρείται λιγοψυχία, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρωθυπουργός αρέσκεται σε παιχνίδια κυνισμού και κοροϊδίας σε βάρος του ελληνικού λαού. Τα ίδια ακριβώς ισχυριζόταν πέρισυ, απο το Καστελόριζο, ο μέγας γκουρού του Σοσιαλισμού. Δεν έχουν περάσει τρείς μήνες από τότε που μας εμψύχωνε ότι "οι θυσίες των Ελλήνων έπιασαν τόπο". Και πρίν αλέκτωρ λαλήσαι τρείς, επανέρχεται με πολιτική ιταμότητα στους προσφιλείς του πολιτικούς εκβιασμούς. Η χώρα κινδυνεύει να πτωχεύσει αν δεν καταβληθεί η 5η δόση της δανειακής σύμβασης με την τρόϊκα. Απαιτείται απύθμενο θράσος για να εκβιάζεις ένα λαό με όπλο την αποτυχία της πολιτικής σου.
Ο δε "αχαμνός" κ. Παπακωνσταντίνου, είναι προφανές ότι συνειδησιακά έχει παραιτηθεί του υπουργείου του ,συμπεριφέρεται  σαν απεσταλμένος και γνήσιος εκφραστής  των επιθυμιών των δανειστών. Η ανταμοιβή μια καλή θέση σε διεθνή οργανισμό.
Τα υπόλοιπα "πολιτικά στρουμφάκια", που παριστάνουν τους υπουργούς της "καλλίτερης κυβέρνησης που μεταπολιτευτικά γνώρισε ο τόπος", ψάνουν εναγωνίως  "οδούς διαφυγής".
Ευτυχώς όμως για την χώρα, τη διάσωση της έχει αναλάβει η τρόϊκα που ενδιαφέρεται για το Ευρώ, την Ευρώπη ,τις τράπεζες και το σύνολο των δανειστών μας. Αυτοί ίσως μπορέσουν να κάνουν κάτι.