“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

11 Ιουνίου 2010

Σκέψεις για τα Γιάννενα

Γράφει ο delinquents
Το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό. Στα Γιάννενα έχουμε, αυτοδιοικητικά, ζήσει στιγμές μεγάλης παράνοιας. Το αποτέλεσμα για τον δήμο είναι η διοίκησή του να καταλήγει σε χέρια ανθρώπων που είναι κατώτεροι των περιστάσεων, με υπόνοιες πως έχουν χρεώσει τον δήμο και με πολιτικές οι οποίες δεν ευνοούν την ανάπτυξή του. Ιστορικά τελευταίος δήμαρχος από την κεντροαριστερά είναι ο κ. Γκλίναβος το 1994 ή κάποτε τότε. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν διοικήσει τον δήμο ο κ. Παπασταύρος για μία τετραετία και η φυσική συνέχεια της παράταξής του, υπό τον κ. Γκόντα, για 2 τετραετίες μέχρι και σήμερα. Αντίστοιχα η κεντροαριστερά και η αριστερά όλο αυτό το καιρό, αν και κατέχει μεγαλύτερο ποσοστό, ήταν κατακερματισμένη σε ομαδούλες που ευνοούσαν τα κόμματα και συνέβαλαν έτσι στον κατακερματισμό.
http://delinquents.wordpress.com/2010/06/08/%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-%CE%BA%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AE-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B7/