“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

14 Δεκεμβρίου 2009

Υπάρχει καί ο Τρίτος Δρόμος


Στο άτυπο μίνι υπουργικό συμβούλιο που συνεκλήθη το μεσημέρι καί μετά την ανταλλαγή απόψεων γιά τα αναγκαία μέτρα εξόδου από την κρίση, ο κ. Παπανδρέου προσχώρησε στον τρίτο δρόμο.Λίγο από την Λούκα ,λίγο από τον κ.Παπακωνσταντίνου καί να η πολιτική εξόδου από τον δημοσιονομικό βάλτο.Όπως είναι γνωστόν ο κ.Παπακωνσταντίνου είναι ο "σκληρός" του έργου καί η κ.Κατσέλη με την "φιλολαϊκή" τάση.Κυριακή κοντή γιορτή.

Διαμάχη?

Δύο μήνες μετά την ενθρόνιση του Γ. Παπακωνσταντίνου ως τσάρου της ελληνικής οικονομίας, οι «ερυθροί» έχουν θέσει τους «λευκούς» σε θέση άμυνας και απειλούν να μπουν στα... θερινά ανάκτορα της πλατείας Συντάγματος.

Για πολλούς η ποσότητα και το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων που υπήρχαν το Σαββατοκύριακο για τις δύο σχολές αντιμετώπισης της κρίσης, της Λ. Kατσέλη και του Γ. Παπακωνσταντίνου, και την ετυμηγορία του Γ. Παπανδρέου υπέρ της πρώτης, «αποτελούν επίδειξη ισχύος των δυνάμεων που πολιορκούν το οικονομικό επιτελείο».
O υπουργός Oικονομικών από την περασμένη Tρίτη που είδε τον πρωθυπουργό έρχεται συνεχώς αντιμέτωπος με δημοσιεύματα πως «ο Γιώργος τον υποδέχτηκε με σημειώματα από άλλους υπουργούς», πως «του άσκησε κριτική για τον προϋπολογισμό» και ότι «απέρριψε τη λογική των μέτρων ζητώντας του απλά να προχωρήσει πιο γρήγορα το φορολογικό». Aκολούθως είδε και πάλι στα μέσα ενημέρωσης σχόλια για τον Kουτούπη και δηλητηριώδεις αναφορές για την επαναφορά των εκσυγχρονιστών σε θέσεις ευθύνης στο κράτος.
Oι φήμες απέκτησαν υπόσταση με την απουσία του από τη σύνοδο Kορυφής των Bρυξελλών. ΠΗΓΗ:http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=8914849