“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

14 Δεκεμβρίου 2009

Υπάρχει καί ο Τρίτος Δρόμος


Στο άτυπο μίνι υπουργικό συμβούλιο που συνεκλήθη το μεσημέρι καί μετά την ανταλλαγή απόψεων γιά τα αναγκαία μέτρα εξόδου από την κρίση, ο κ. Παπανδρέου προσχώρησε στον τρίτο δρόμο.Λίγο από την Λούκα ,λίγο από τον κ.Παπακωνσταντίνου καί να η πολιτική εξόδου από τον δημοσιονομικό βάλτο.Όπως είναι γνωστόν ο κ.Παπακωνσταντίνου είναι ο "σκληρός" του έργου καί η κ.Κατσέλη με την "φιλολαϊκή" τάση.Κυριακή κοντή γιορτή.

14 σχόλια:

kalamas είπε...

δηλ η γραμμή του κ.Παπανδρέου είναι "και στους κλέφτες ψωμί-και στο χωροφύλακα χαμπέρι..."

July είπε...

συμφωνώ με kalama. Γραμμή βλαχομπαρόκ όπως λέμε εμείς οι καλιτέχνες

νικ είπε...

Toν ακούσαμε. Τι καταλάβατε; Μία από τα ίδια για μένα...

July είπε...

ΓΑΠ ΖΑΠΕΙΟ 14.12.2009. Δύο-τρείς φωτοβολίδες για λαϊκή κατανάλωση, παρουσίαση ισχυουσών ρυθμίσεων ως νέα μέτρα (πχ. πόθεν έσχες εφοριακών) και στα υπόλοιπα ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ- ΜΠΛΑ.Μάλιστα τό πόση εμπιστοσύνη έχει και ίδιος στα μέτρα φάνηκε και απο τον χρονικό ορίζοντα που έθεσε για την επίτευξη του στόχου 3%. Τον μετέθεσε χρονικά στην επόμενη τετραετία, γιατί όταν μας λέει τέλος του 2013 προφανώς και συνταγματικά το τέλος του 2013 εντάσεται στην επόμενη κυβερνητική τετραετία

opengov-closed club είπε...

Kala ta eipe George.Kalo kai to akroatirio, antiprosopeutiko.To governement kai oi vouleutes tou PASOK, ekane kai o Panagiotakopoulos kinitopiisi!
Tin anamorfosi tou kratous anelavan idi i geniki grammateas pou xerei ploigisi sto internet kai o Reppa's friend apo Tripoli pou xeri anadassosi.
Ton dia touto lego den eida.

opengov-closed club είπε...

Sosta eipe na xevoleutoume! Gi auto ekane olous tous filous tou ministers na dosei kalo paradeigma

Κοραλία είπε...

Νομίζω ότι τα μέτρα είναι στη σωστή κατεύθυνση.
Στην ουσία θα μειωθούν αμοιβές στο δημόσιο. Από κατάργηση αυτοτελούς φορ., μείωση επιδομάτων και μείωση επιτροπών. Δηλ υλοποιείται η απαίτηση μείωσης δημ. δαπανών.
Όμως.
Η γραφειοκρατια είναι ανίκητη, μπορεί να ελίσσεται, να κωλυσιεργεί και να βαπτίζει όλες τις υπερωρίες πραγματικές και τις επιτροπές απαραίτητες.(ποιός εργαζ. σε ιδιωτ. αμοίβεται για συμμ. σε επιτροπές? όχι δεν είναι κοινων. αυτομ.)
Επομένως δεν μπορούν να κοστολογηθούν αυτή τη στιγμή, δεν είναι άμεσης απόδοσης (εντός Α΄εξαμ) και εξαρτώνται από τις πιέσεις συντεχνιακών συμφερόντων.
Τα φορολογικά μέτρα για εισοδήματα, εκτός απ' αυτά που φορολογούνται στη πηγή, (δεν ξέρω αν η κατάργ. της αυτοτ. φορολ. υπάρχει μηχανισμός να εισπραχθεί στη πηγή) θα έχουν απόδοση το Β΄εξαμ. 2011.
Άμεσα μπορούν να είναι: η αύξηση των έμμεσων φόρων(έσοδα) και η μείωση αμοιβών στελεχών, όσοι πιο πολλοί τόσο καλύτερα, (έξοδα).
Επομένως εξαρτάται από ετοιμότητα κυβερν στελεχών, μέχρι τώρα υπάρχουν δείγματα άσχημα.
Για επενδύσεις ΟΚ, λίγο την αγορά να ρωτήσεις μαθαίνεις για τις καθυστερήσεις , όχι πάντα με ευθύνη κυβερ. Εδώ λοιπόν, πρέπει να περπατήσει η κυβερν. ανάποδα. Καλές οι εξαγγελ., αλλά...
Αυτά αρκετά πρόχειρα, θα υπάρξει συνέχεια, δεν ξεμπερδέψαμε.

Μουργκάνα είπε...

@Κοραλία
δεν είμαστε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι για να είμαστε συνηθισμένοι να διαβάζουμε κείμενα με συντομογραφίες. Κάνει τα γραπτά σου κουραστικά.

@everybody
Μπορείτε να δώσετε κανά σύνδεσμο για την κόντρα μεταξύ Λούκα - Παπακωνσταντίνου?

νικ είπε...

@Μουργκάνα
Δες άρθρο από το ΕΘΝΟΣ που είχε στείλει ο citizen στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση από αυτή που σχολιάζουμε.

Πράγματι οι συντομογραφίες είναι κουραστικές. Γιατί όμως αυτές είναι συνηθισμένες σε δημοσίους υπαλλήλους; (σοβαρά ρωτώ)

Κοραλία είπε...

Συγνώμη για συντομογρφίες.
Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος.
Προσπαθώ, σε λίγο χώρο, να πω πολλά ίσως κουραστικά.
Στόχος ήταν να πω ότι τα μέτρα δεν είναι συγκεκριμένα και επομένως κοστολογημένα, ίσως για να μην προκαλέσουν πρβλ. σε συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ.(το 10% μείωσης των επιδομάτων μπορεί αν εφαρμοστεί να αποδόσει, μπορεί όμως και να αναιρεθεί στη πράξη).
Παίρνω ως δεδομένο ότι όταν εννοεί πάγωμα αμοιβών πάνω από 2000 , εννοεί μικτές αποδοχές συν τα επιδόματα.
Ότι θα αυξήσει τους έμμεσους φόρους και θα βάλει τεκμήρια και αντικειμενικούς προσδιορισμούς.

citizen είπε...

Τα μέτρα χρειάζονται αποσαφήνιση.Όπως καί η κατεύθυνση των μεταρρυθμίσεων π.χ.Ασφαλιστικό.Καί βεβαίως είναι εμφανής η ανισορροπία μέτρων μείωσης δαπανών καί αναπτυξιακών μέτρων.

citizen είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κοραλία είπε...

To ΕΣΠΑ αφήνεται θα υλοποιηθεί από νέους περιφερειάρχες που στη πλειοψηφία τους δεν διαθέτουν γνώσεις ούτε και σοβαρή εργασιακή εμπειρία, σύμφωνα με βιογραφικά τους.

Μουργκάνα είπε...

@Κοραλία

Γι' αυτό θέλω να πάω σύμβουλος στην δικιά μας περιφερειάρχησα μπας και τρέξει τίποτα. ;)

Το δημόσιοι υπάλληλοι το είπα γιατί όποτε παίρνω να διαβάσω καμιά προκύρηξη, κτλ, κτλ είναι γεμάτη συντομογραφίες και ατελείωτες περιόδους που για να βγάλεις νόημα πρέπει να τις διαβάσεις καμιά δεκαριά φορές και να ανατρέξεις σε 25 σημεία.