“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

15 Δεκεμβρίου 2009

Απορίες νεαρής κυβέρνησης


Τι γίνεται ρε παιδιά?Αντί να εξαφανίσουμε το χρέος ,εξαφανίσαμε τον Ρόβλια?

Συνάντηση πολιτικών αρχηγών.

Τα μέτρα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στο δημόσιο βίο ανέλυσε ο πρωθυπουργός κ.Παπανδρέου στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Τις δικές τους προτάσεις κατέθεσαν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1086013&lngDtrID=244

Οχι στον κ.Καπελέρη

Τελικά συνέβη αυτό που γράψαμε(Ανάρτηση της 15/12,ώρα 12.58 με τίτλο:Αν υποψιασθώ...)για την επιλογή του κ.Καπελέρη στην Ειδική Γραμματεία της Υπηρεσίας Ειδικών ελέγχων.Απεσύρθη,διότι όπως γράψαμε έχει ασυμβίβαστο αφού δεν είναι Διευθυντής.Ανάθεμα σας με τις επιλογές σας κύριοι Παμπούκη,Παπακωνσταντίνου,Θέο καί λοιποί της νέας εξουσίας.Χώρια που έπρεπε να περιμένουμε δύο καί βάλε μήνες γά την "αξιοκρατική"επιλογή του λάθους στελέχους.

Παραίτηση Ρόβλια


H παραίτηση του υφυπουργού Εσωτερικών κ.Ρόβλια είναι γεγονός.Οι λόγοι παραίτησης,σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή,η διαρροή εγγράφων από το γραφείο του,που αφορούσαν μεταθέσεις αστυνομικών καί φαντάρων.Ευτελείς οι λόγοι της παραίτησης.Αν επρόκειτο γιά πολιτική εναντίον των εξυπηρετήσεων καί των ρουσφετιών, θα έπρεπε να παραιτηθεί σύσσωμη η κυβέρνηση.Μάλλον την διαρροή πληρωνει ο κ.Ρόβλιας .Καί αυτό δεν συνιστά αντι-πελατειακή πολιτική,ούτε πολιτικά δίκαιο είναι.

Αν υποψιαστώ...

Πολλά λέγονται γιά τον νέο Ειδικό Γραμματέα της Υπηρεσίας Ειδικών ελέγχων κ.Καπελέρη.Τα περισσότερα κακόπιστα καί κακεντρεχή.Αλλά εκείνο που συζητείται περί ασυμβίβαστου αξίζει της προσοχής μας.Αληθεύει ότι βάσει νόμου η Προεδρικού Διατάγματος ,αν κάποιος δεν έχει τον βαθμό του Διευθυντή καί προέρχεται από το υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να πάρει την θέση του Ειδικού Γραμματέα του πρώην ΣΔΟΕΕ? Ρε παιδιά ψάχτε το μήπως καί γίνουμε πάλι ρεζίλι.