“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

26 Ιανουαρίου 2012

Πολιτικός ζόφος

Τα οσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν στην κοινοβουλευτική ομάδα του Πασοκ, ενισχύουν τις εκτιμήσεις για την αδυναμία του πολιτικού συστήματος να αντιμετωπίσει με επιτυχία την οικονομική (και όχι μόνον) κρίση. Το ισχυρότερο, κοινοβουλευτικά, κόμμα εμφανίζει έντονα σημάδια διάλυσης. Ο κ. Παπανδρέου διατηρεί την θέση του προέδρου του Πασοκ για να διαχειρισθεί την προσωπική του καριέρα. Η προσωπική και οικογενειακή κρίση υπερτερεί της τύχης της χώρας και της παράταξης που τόσο αφειδώλευτα τον τίμησε.
 Η πρωτοφανής φαιδρότητα ένιων δελφίνων, ο απροσχημάτιστος τυχοδιωκτισμός σημαντικού αριθμού βουλευτών, η  εντυπωσιακή ανευθυνότητα του κ. Σαμαρά και ο πολιτικός αυτισμός της Αριστεράς διαμορφώνουν σκηνικό πολιτικού ζόφου. Η  υπέρβαση του απαιτεί την ολοκλήρωση του PSI, νέους πολιτικούς σχηματισμούς και αμέσως εκλογές. Είτε ψηφισθεί η νέα δανειακή σύμβαση, είτε όχι.
 Η παρούσα σύνθεση της Βουλής συνιστά παράγοντα έντασης της ανασφάλειας και αστάθμητη συνθήκη που συντείνει στην Εθνική κατωφέρεια. Τα όρια της κοινωνικής συνοχής δοκιμάζονται και η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου δεν διαθέτει το πολιτικό κεφάλαιο για να αποτρέψει την διάσπαση τους. Η παραμονή της, πέραν της ικανοποίησης των στόχων της συγκρότησης της, εξυπηρετεί πολλά συμφέροντα, πολλές σκοπιμότητες, πολλούς προύχοντες. Η επιμονή για μια κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης δεν συνάδει με την προσωπικότητα του πρωθυπουργού και σε κάθε περίπτωση δεν φαίνεται ικανή να αντιμετωπίσει και διαχειρισθεί επαρκώς τα προβλήματα της χώρας.