“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

3 Οκτωβρίου 2009

ΟΙ ΣΚΙΕΣ


Οι σκιές τους γλιστρούν αθόρυβα μέσα σέ σκοτεινούς δρόμους.Τό βήμα τους,γρήγορο καί κοφτό.Μέ τά χέρια στίς τσέπες,σφίγγουν μικρά δεματάκια στίς μασχάλες τους.Ολη τήν νύχτα αλωνίζουν τήν πόλη(η τό χωριό).Δέν κλείνουν μάτι,δέν ξαποσταίνουν,έχουν σκοπό,έχουν στόχο,έχουν καθήκον.......Μέχρι τό πρωί πρέπει νά κλείσουν τούς λογαριασμούς,γιατί έχουν νά δώσουν λογαριασμό στό αφεντικό.Οταν εσύ κοιμάσαι,αυτοί κοπιάζουν καί ματώνουν.Οταν εσύ θά ξυπνήσεις,αυτοί θά λείπουν.Τήν Δευτέρα, εσύ από αγαπητός ψηφοφόρος,θά είσαι πάλι "πολίτης".ΤήνΔευτέρα,αυτός από κομματάρχης,θά είναι εκλεκτός παράγοντας.ΕΣΥ ΤΩΡΑ ΚΟΙΜΗΣΟΥ.

Φρέσκα κουλούρια-4


Μόλις έμαθα, ότι ο Ρέππας δέν θά δεχθεί οτιδήποτε τού προσφερθεί.Δύσκολο νά τό πιστέψεις,αλλά η πηγή μου είναι αξιόπιστη καί σοβαρή.Κρίμα όμως γιατί ο Ρέππας είναι από τά ικανότερα στελέχη.Ελπίζω νά διαψευστώ.

Φρέσκα κουλούρια-3




Ο Βενιζέλος,σέ συζητήσεις μέ φίλους του,λέει ότι μόνον στά υπουργεία Εξωτερικών,Αμυνας,Εθνικής Οικονομίας,δέχεται νά πάει.Αλλως,προτιμά νά παραμείνει απλός Βουλευτής.Ο ΓΑΠ πάντως δέν τόν θέλει σέ υπουργείο πού συμμετέχει στήν Κυβερνητική Επιτροπή.Δέν αποκλείονται γλέντια.

Φρέσκα κουλούρια-2

Ο Φλωρίδης πάει γιά τό Υγείας,υφυπουργός τουλάχιστον.Ο Ραγκούσης θέλει τό πολιτισμού η τίποτα.Τό πολιτισμού θέλει καί η γυναίκα τού Νταλάρα.Τόν Πολεμαρχάκη,δέν μπορούν νά τόν βολέψουν μέ τίποτα.Ο Πετσάλνικος θά πάει πρόεδρος τής Βουλής,άν η κοινοβουλευτική δύναμη είναι πάνω από 156 Βουλευτές,άλλως ο Ρέππας πού είναι κουμανταδόρος.

Φρέσκα κουλούρια.

Τό ένα από τά τρία δείπνα,πού σάς είχα προαναγγείλει,κάηκε.Πήραν είδηση ότι τούς τούς πήραν είδηση,καί τό ακύρωσαν.Τά αρκουδάκια,πήγαν νωρίς-νωρίς γιά ύπνο.Στά άλλα δύο δείπνα,ώς άλλες πυθίες συγκρότησαν υπουργικό συμβούλιο.Τά φαβορί είναι:Μόσιαλος,Παναρίτη,Παντούλας,Χρυσοχοϊδη,Ρέππας,Παπακωνσταντίνου,Μπατζελή,Γερουλάνος,Χριστοφιλοπούλου. Ο Ο Βενιζέλος, στό υπουργείο Γεωργίας καί ο Λοβέρδος στό Παιδείας.Ιδωμεν

Ειδήσεις

Πλημμύρισε η παραλιακήΚυκλοφοριακά προβλήματα στην Αττική από τη δυνατή βροχόπτωση

Κυκλοφοριακά προβλήματα προκάλεσε το πρωί του Σαββάτου στα νότια και τα ανατολικά προάστια της Αττικής η δυνατή βροχόπτωση. Αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στην παραλιακή και τη λεωφόρο Βουλιγαμένης, προβλήματα και στη λεωφόρο Μαρκοπούλου. Εκτροπές της κυκλοφορίας κάνει η Τροχαία και συνιστά προσοχή στους οδηγούς.
Με άστατο καιρό η έξοδος των ετεροδημοτών για τις εκλογές

Εκλογές
Το διακύβευμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου ήταν το κοινό σημείο στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών με τις οποίες έπεσε την Παρασκευή η αυλαία αυτής της προεκλογικής περιόδου. Σημείο αιχμής της πολιτικής αντιπαράθεσης η οικονομία και η αντιμετώπιση της κρίσης.
Πρώτη φάση εξάπλωσηςΑύξηση των προσωρινών «λουκέτων» στα σχολεία, λόγω της γρίπης, αναμένουν οι ειδικοί

Σε αποφάσεις για αρκετά προσωρινά σχολικά «λουκέτα», εκτιμούν οι ειδικοί ότι θα προχωρήσουν οι αρμόδιες αρχές, ενώ ορισμένα σενάρια κάνουν λόγο για προσβολή έως και του 40% των παιδιών από τη νέα γρίπη. Προς το παρόν, η πανδημία κυμαίνεται στο 1% του πληθυσμού.

Κύπρος

Στις 20 Οκτωβρίου, η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, θα πρέπει να διαχειριστεί την πρώτη κρίση που αφορά το Κυπριακό, αλλά και τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας
Το Βήμα, την ημέρα αυτή συνέρχεται η Ομάδα Καθοδήγησης για την Κύπρο (steering group) η οποία συστάθηκε από τον πρόεδρο της Κομισιόν για να εξετάσει την προσαρμογή της επίλυσης του Κυπριακού στο κοινοτικό κεκτημένο.

Ιρλανδία



Αρχίζει η καταμέτρηση«Ναι» στη Συνθήκη της Λισαβόνας δείχνουν ανεπίσημες μετρήσεις στην Ιρλανδία
Οι Ιρλανδοί φαίνεται πως δίνουν το «φιλί της ζωής» στη Συνθήκη της Λισαβόνας