“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

16 Μαρτίου 2010

Απώλεια χρόνου και χρημάτων


ΑΣ καταπολεμήσει πρώτα τις υπερσυνταγογραφήσεις φαρμάκων, ας περιορίσει τις σπατάλες σε υλικά και αναλώσιμα, ας σταματήσει τις υπερτιμολογήσεις, εκεί δηλαδή όπου ξοδεύονται τα πολλά δισεκατομμύρια, και μετά ας σκεφτεί και την περικοπή των εφημεριών. ΕΤΣΙ θα εξοικονομήσει μεγάλα ποσά όχι μόνο για να προσλάβει γιατρούς αλλά και για να τους πληρώνει...
http://digital.tanea.gr/
Χάσαμε πέντε μήνες για να ορίσει,μέσω opengov,η υπουργός Υγείας κομματικά στελέχη του προσωπικού της κατά πλειοψηφία κύκλου,ως Διοικητές των νοσοκομειακών μονάδων της χώρας.Η εμμονή στη διαδικασία ερήμην του πολιτικού χρόνου και της ουσίας,έχει οδηγήσει το ΕΣΥ στη χειρότερη στιγμή του.Για σκεφθείτε να είχαν ορισθεί οι Διοικήσεις στα είκοσι μεγαλλίτερα νοσοκομεία απο την 1η Νοεμβρίου του 2009 με την εντολή μείωσης των μη μισθολογικών δαπανών κατά 20%.Σήμερα θα είχαν εξοικονομηθεί τα χρήματα που άνευ σχεδίου και γνώσης αφαιρούνται απο τις δαπάνες για τις εφημερίες,με αποτέλεσμα την καθολική αναστάτωση στα νοσοκομεία της χώρας.Λίγο μυαλό σύντροφοι και τ' αυτιά σας ανοικτά.Σχόλιο του Ιατρικού Συνεργάτη.

Ώρες πολιτικής ευθύνης

Γράφει ο Στέφανος Μανίκας .
Η μουδιασμένη-κατά τον επιεικέστερο χαρακτηρισμό- πολιτική συμπεριφορά της πλειοψηφίας των κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχει ποτίσει το μεδούλι των πολιτών, ανεξαρτήτως κομματικών και πολιτικών επιλογών. Η ελληνική κοινωνία βιώνει μια άνευ προηγουμένου κατάθλιψη. Στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης, η πλειοψηφία των πολιτών αδυνατεί να κατανοήσει τα αίτια της κρίσης, αρνείται, παρά τα λεγόμενα, να αποδεχθεί την δραματική περικοπή των καταναλωτικών της αναγκών και αναζητάει "λόφους αναθέματος". Δικαιολογημένα αναμφίβολα οι αντιδράσεις, εύλογες μέχρι του σημείου που δεν συμπεριφερόμαστε, σχεδον άπαντες, ως κοινωνικοί κουκουλοφόροι.Σε περιόδους οικονομικής δυσπραγίας, ανέχειας και κοινωνικής αδικίας, ευνοείται η ανάδειξη αρνητικών συλλογικών και ατομικών στάσεων και συμπεριφορών και ο ρόλος της πολιτικής κρίνεται ιδιαίτερα χρήσιμος, αναγκαίος και αναντικατάστατος για την διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής αλλά και την επιτυχία των προσδιορισμένων μέτρων που συνιστούν πολιτική εξόδου απο την κρίση. Για τούτο τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον κ. Παπανδρέου οφείλουν να αντιμετωπίσουν τάχιστα τα ελλείματα σχεδιασμού, συντονισμού και εφαρμογής των αποφάσεων.Δικαιούνται να διαφωνούν, ν’ αντιδικούν, ν’ αλληλουπονομεύονται και να μάχονται με σκληρότητα για την ευόδωση των συμβατών και ασύμβατων επιδιώξεων τους. Υποχρεούνται όμως να υπηρετήσουν τις κοινές τους επιλογές με την απαραίτητη ισχυρή βούληση και πίστη. Αποστάσεις προσωπικής αυτοπροστασίας και ακκίσματα κοινωνικής ευαισθησίας, πέραν της πολιτικής αναξιοπρέπειας, απάδουν των γενναίων πολιτικών στάσεων και συμπεριφορών που τώρα χρειάζεται η χώρα, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες.
Πηγή: http://www.metarithmisi.gr/el/default.asp