“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

30 Σεπτεμβρίου 2009

Ευημερία χωρίς εξαρτήσεις

Δείτε την Ε.Παναρίτη στην παρουσίαση του βιβλίου της στην παγκόσμια τράπεζα .

http://www.youtube.com/watch?v=csv-_X5h3LM

ΤΡΕΙΣ ΑΞΙΕΣ ΘΥΓΑΤΕΡΕΣ ΣΠΟΥΔΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


Τατιάνα Καραπαναγιώτη

Μπράβο για την επιλογή!

Μια ιστορία για έναν ευπατρίδη της δημοσιογραφίας.
Οποίος γνώρισε τον αείμνηστο Λέοντα Καραπαναγιωτη αντιλαμβάνεται γιατί το «ευπατρίδης» ίσως να είναι και λίγο. Εγώ όμως θα σας πω μια ιστορία που διηγήθηκε για την κόρη του την Τατιάνα όταν ρωτήθηκε για το πως έγινε σκηνοθέτης και τόσο καλή δημιουργός .
Έχοντας δυο κόρες ο Καραπαναγιώτης και έχοντας το πάθος ο ίδιος της φωτογραφίας , εκπαίδευσε όπως μας έλεγε την πρωτοτοκη αγοράζοντας μηχανές και δείχνοντας της τεχνικές ,όπως θα έκανε κάθε πατέρας που ενδιαφέρεται να εμφυσήσει το χόμπι του στο παιδί του . Μάλιστα πίστευε πως η πρωτότοκη είχε ταλέντο.
Μέχρι που μια μέρα , όπως μας είπε , διαπίστωσε πως η μικρότερη είχε πραγματικό ταλέντο χωρίς να της δείξει τίποτα ,την είδε να φωτογραφίζει μόνη της και να παθιάζεται με την φωτογραφία.
Έτσι η μεν μεγαλύτερη κόρη του μας όπως διηγείτο έγινε επιστήμον φυσικός η δε Τατιάνα ταλαντούχα δημιουργός.
Είδαμε όλοι δουλειές της εξαιρετικές , και θαυμάζουμε την ποιότητα που την διακρίνει σαν παρουσία .
Ηπίων τόνων , πραγματική δημιουργός , σοβαρή γυναικά , αξιοζήλευτη .
Η Τατιάνα μπορεί να δώσει έμπνευση και ήθος σε ένα τρένο αλλαγής . Το ξέρουμε .


Λούκα Κατσέλη


Και κάθε γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να στηρίξει


Τι και αν η μόδα θέλει νέες και νέους, μοδάτους και αθλητικούς . Σοβαρές γυναίκες με γνώση , εμπειρία και δυναμισμό μπορούν να μας βγάλουν απ την στενωπό

Η γυναικεία οπτική και λειτουργία στην διοίκηση και τον προσανατολισμό , είναι ενωτική , προοδευτική , ουδόλως ανταγωνιστική και κυρίως αποτελεσματική. Χωρίς «κοκο-ρισμους» .

Η Λούκα, ‘ήπια , με γνώση και υπευθυνότητα δείχνει έναν άλλο δρόμο , την ήρεμη δύναμη , την αναμφισβήτητη γνώση.

Είμαστε μαζί και εμείς.




Μάγια Τσόκλη


Αυθόρμητη και επίμονη


Αξίζει να διαβάσουμε από συνέντευξη της στα Νεα….


Επί τόσα χρόνια ως δημοσιογράφος κριτικάρω τις πράξεις άλλων. Όταν μια φορά στη ζωή σου κάποιος σου πετάξει μια μπάλα και σου πει «παίξε», το βρίσκω ανήθικο να πεις «όχι» και να παραμείνεις από την ασφαλή πλευρά των ανθρώπων που κάνουν κριτική.

Όταν κάναμε το «Ταξιδεύοντας» στην Ελλάδα, λέγαμε με τον Χρόνη: «Και έναν να έχουμε πείσει να μη βάλει αλουμινένια παράθυρα είναι κέρδος»! Πόσες εκπομπές έχουμε κάνει; 40 εκπομπές, 40 σπίτια ίσως να μην έχουν αλουμινένια παράθυρα. Έτσι αλλάζει ο κόσμος, με μικρά πράγματα.

ΓΑΠ


Ο Γ.Παπανδρέου κάλεσε τούς πολίτες,από τήν Θεσσαλονίκη,νά συνδράμουν τήν προσπάθεια του γιά νά συγκρουστεί μέ κάθε αντίληψη πού κρατά τούς Ελληνες αιχμάλωτους στό παρελθόν.Ανέφερε συγκεκριμένα:"Μ΄όποια κατεστημένα κι άν πρέπει νά συγκρουστούμε,όποιο κι άν είναι τό κόστος,δεσμεύομαι νά μπώ μπροστά σ'αυτήν τή μεγάλη εθνική προσπάθεια."

Ντόρα μου...

Τετάρτη, 30 Σεπτέμβριος 2009

Ντόρα μου, τα μισόλογα δεν κάνουν τους ηγέτες. Ως πότε θα κάνεις το παπί, κοτζαμ γυναίκα;
"Αυτή τη στιγμή η Νέα Δημοκρατία, έχει ανάγκη τον Καραμανλή!.."Το δήλωσε -ανάμεσα στ άλλα-η Ντόρα στον Νίκο Ευαγγελάτο, μερικές ώρες πριν.Δεν μου λες κορίτσι μου, το ίδιο θα επαναλάβεις και τη Κυριακή το βράδι, όταν όπως ολα δείχνουν η Νέα Δημοκρατία, θα υποστεί πανωλεθρία;Μας πως είναι δυνατόν να κοιτάς την κάμερα και ν αμολάς τέτοιες παρόλες;Σε ποιούς απευθύνεσαι; Σε στρατό ηλιθίων; Δεν βλέπεις που ο μπαγάσας ο Κουρασμένος, κάτω απο τις οδηγίες του Γιώργου -"συμμετέχουν μεγάλες Ελληνικές εταιρείες όπως ο "Ακτωρας"-Σουφλιά, βουλιάζει αύτανδρο το γαλάζιο σκαρί;Ως πότε θα κάνεις το παπί, κοτζάμ γυναίκα;Και στο κάτω κάτω, γιατί λες στον κόσμο κάτι που δεν πιστεύεις;Είναι σαν να πετάς Αθήνα- Νέα Υόρκη με ατζαμή πιλότο, οι έμπειροι αεροσυνοδοί να έχουν ξεσπάσει σε κλάματα απο τη τρομάρα τους κι εσυ να διαβάζεις Μίμη Ανδρουλάκη.Μπάστα...
Αναρτήθηκε από killbill στις 3:29 μμ Από τό Κουρδιστό πορτοκάλι.

Καληνύκτα Κώστα

Ο Καραμανλής,ρίχνει λευκή πετσέτα.Κλείνει τό μάτι στήν ακροδεξιά τού Καρατζαφέρη.Παραλογίζεται καί ισχυρίζεται ότι τό Πασοκ τού 1981 ευθύνεται γιά τό χρέος.Πολιτεύεται αντιπολιτευόμενος.Διέλυσε τήν χώρα.Τσάκισε τούς Έλληνες.Τήν Κυριακή φεύγει,μόνος καί περιφρονημένος.Καληνύκτα Κώστα.

Λαζόπουλος

Ο Λαζόπουλος,τί ακριβώς ήθελε νά μάς πεί μέ τήν εκπομπή του?Δέν πιστεύω ότι είχε σκοπιμότητα.Αποκλείεται.Ο Λάκης είναι άσπιλος καί αμόλυντος.Απαπαπά.Αχ,Θεέ μου,η σάτυρα ποτέ δέν ξαποσταίνει μόνο στά σκάφάκια(τύπου therapin),εμπνέεται η καϋμένη.

Η ερώτηση τής ημέρας.

Η ερώτηση τής ημέρας :Πόσο θά πάει τό έλλειμα σήμερα?

ΓΑΠ από Θεσσαλονίκη

«Την επόμενη Κυριακή το δίλημμα είναι δίλημμα ζωτικό για την Ελλάδα. Επιλέγουμε μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος. Μεταξύ του φόβου και της ελπίδας. Μεταξύ της Ελλάδας που βολεύει τους λίγους και της Ελλάδας που δουλεύει για όλους τους Έλληνες» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας σε μεγαλειώδη συγκέντρωση στην Θεσσαλονίκη και απηύθυνε προσκλητήριο ενότητας όλων των Ελλήνων για την Ελλάδα του μέλλοντος.
«Τώρα είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να αφήσουμε πίσω την παρακμή, να βάλουμε μπροστά την Ελλάδα. Δεν έχουμε ούτε μία μέρα για χάσιμο. Στις 4 του Οκτώβρη δίνουμε τη μάχη της ζωής μας. Και σας ζητώ να τη δώσουμε όλοι μαζί. Γιατί δεν είναι μια μάχη που μας χωρίζει. Είναι μια μάχη που μας ενώνει. Και μπαίνω εγώ μπροστά σ' αυτή τη νέα πορεία. Όσο πιο ενωμένοι είμαστε, τόσα περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε. Πάμε, με όλους τους Έλληνες, να αλλάξουμε την Ελλάδα. Την επόμενη Κυριακή κάνουμε το πιο κρίσιμο βήμα» είπε ο Γιώργος Α. Παπανδρέου.
Κάλεσε όλους τους πολίτες να δώσουν την μάχη της Κυριακής, λέγοντας:
«Την επόμενη Κυριακή κάνουμε το πιο κρίσιμο βήμα. Κάθε ψήφος, κάθε μία ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ούτε μία ψήφος δε μπορεί να πάει χαμένη.
Μόνο μια Κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία στη Βουλή μπορεί να εγγυηθεί τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η Ελλάδα. Μόνο μια κυβέρνηση αυτοδύναμη και σταθερή! Γι αυτό ζητώ από εδώ την ψήφο όλων των Ελλήνων.
Δώστε μου τη δύναμη που χρειάζεται για να αναμετρηθούμε με τα προβλήματα, για να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο».
Δεσμεύτηκε ότι θα συγκρουστεί με ότι κρατά την Ελλάδα στο περιθώριο και την παρακμή:
«Ζητώ τη δύναμη σας για να συγκρουστώ με κάθε αντίληψη που μας κρατά αιχμάλωτους στο παρελθόν.
Σήμερα από τη Θεσσαλονίκη στέλνω το μήνυμα παντού. Με όποια κατεστημένα κι αν πρέπει να συγκρουστούμε, Όποιο κι αν είναι το κόστος,