“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

18 Μαρτίου 2010

Βουλιάζουμε και αλλάζουμε?

«Θέλουμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Γι’ αυτό η Ελλάδα δεν ζητά οικονομική βοήθεια. Με τις προσπάθειες και τις θυσίες όλων μας ξέρουμε ότι θα τα καταφέρουμε, αρκεί η χώρα μας να μπορεί να δανείζεται με λογικούς όρους», δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου παρουσιάστηκε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
«Υπ’ αυτούς τους όρους η χώρα μας δεν ζητά και δεν θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από κανέναν. Ούτε από τους Ευρωπαίους εταίρους, ούτε από το Διεθνές Νομισματικό ταμείο, που θα ήταν η ύστατη επιλογή μας» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.
«Η Ελλάδα δεν ζητά από κανέναν να πληρώσει για τα δικά της χρέη. Ζητάμε πολιτική στήριξη, έτσι ώστε να μπορούμε να δανειζόμαστε με λογικούς όρους, έτσι ώστε οι θυσίες του ελληνικού λαού να μην πηγαίνουν χαμένες σε αυξημένο κόστος δανεισμού ή σε κερδοσκόπους» υπογράμμισε.
Είναι σαφές οτι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε σύγχιση.Καλά να ξεχνάει τι έλεγε πρίν επτά μήνες.Καλά να ξεχνάει την ¨ηπια προσαρμογή" και την αναθέρμανση της οικονομίας,αλλά η πολιτική του ατσαλάκωτου έχει ένα όριο και η πολιτική του αποφασίζω αργά και υλοποιώ ελάχιστα, συνιστά πολιτικό "έγκλημα".Αν τίποτα απ' αυτά δεν συμβαίνει τότε μήπως ετοιμάζεται η μεγάλη αλλαγή του διεθνούς προσανατολισμού της χώρας?Μήπως ο νέος εθνικός στόχος είναι να αποτελέσουμε την ηγεσία του Αμερικανικού πυλώνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης?

Μια... κουβέντα είναι η προσφυγή στο ΔΝΤ

Η καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ, δήλωσε χθες, μιλώντας στη γερμανική Βουλή, ότι η βοήθεια στην Ελλάδα δεν πρέπει να δοθεί πρόωρα. Μάλιστα η ίδια έσπευσε να διευκρινίσει ότι πρόωρα σημαίνει όχι πριν η ίδια η χώρα αντιμετωπίσει... μόνη της το πρόβλημα.
Πρόκειται αναμφίβολα για παραβίαση της... λογικής. Προφανώς, αν η χώρα μας λύσει το πρόβλημά της, δεν θα έχει ανάγκη καμία γερμανική στήριξη. Όπως θα έλεγε και ο Αριστοτέλης, αν η υπόθεση είναι εκπληρωμένη δεν υπάρχει υποθετικός λόγος, αλλά συντελεσμένο γεγονός, που αποκλείει την ανάγκη για γερμανική βοήθεια.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1791252