“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

18 Μαρτίου 2010

Βουλιάζουμε και αλλάζουμε?

«Θέλουμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας. Γι’ αυτό η Ελλάδα δεν ζητά οικονομική βοήθεια. Με τις προσπάθειες και τις θυσίες όλων μας ξέρουμε ότι θα τα καταφέρουμε, αρκεί η χώρα μας να μπορεί να δανείζεται με λογικούς όρους», δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου παρουσιάστηκε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.
«Υπ’ αυτούς τους όρους η χώρα μας δεν ζητά και δεν θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από κανέναν. Ούτε από τους Ευρωπαίους εταίρους, ούτε από το Διεθνές Νομισματικό ταμείο, που θα ήταν η ύστατη επιλογή μας» πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου.
«Η Ελλάδα δεν ζητά από κανέναν να πληρώσει για τα δικά της χρέη. Ζητάμε πολιτική στήριξη, έτσι ώστε να μπορούμε να δανειζόμαστε με λογικούς όρους, έτσι ώστε οι θυσίες του ελληνικού λαού να μην πηγαίνουν χαμένες σε αυξημένο κόστος δανεισμού ή σε κερδοσκόπους» υπογράμμισε.
Είναι σαφές οτι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε σύγχιση.Καλά να ξεχνάει τι έλεγε πρίν επτά μήνες.Καλά να ξεχνάει την ¨ηπια προσαρμογή" και την αναθέρμανση της οικονομίας,αλλά η πολιτική του ατσαλάκωτου έχει ένα όριο και η πολιτική του αποφασίζω αργά και υλοποιώ ελάχιστα, συνιστά πολιτικό "έγκλημα".Αν τίποτα απ' αυτά δεν συμβαίνει τότε μήπως ετοιμάζεται η μεγάλη αλλαγή του διεθνούς προσανατολισμού της χώρας?Μήπως ο νέος εθνικός στόχος είναι να αποτελέσουμε την ηγεσία του Αμερικανικού πυλώνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης?

4 σχόλια:

νικ είπε...

Στο μεταξύ, η καλή μας η Αγκελα αναφέρθηκε ήδη στην ανάγκη να δημιουργηθούν διαδικασίες για την έξοδο μιάς χώρας από το ευρώ... Όπως είπα και πριν το παιγνίδι έχει ξεφύγει πολύ, αλλά παίζεται στην καμπούρα μας... Με τα ρέστα και το ταπί το δικό μας, οι άλλοι έχουν αρχίσει και ποντάρουν πολλαπλάσια...

Όσο για τη συντήρηση της απαίτησης για ίδια επιτόκια δανεισμού, αυτή είναι προβληματική από μόνη της και αναρωτιέται κανείς γιατί την συντηρεί ο ΓΑΠ...

Τέλος, σε σχέση με ταξίματα εξ ΗΠΑ, ας μην αναφερθώ στο τι επακολούθησε με όσους τα πίστεψαν...

ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ είπε...

Βλέπω καταστάσεις Αργεντινής.Πλησιάζουμε το σημείο κοινωνικής θραύσης και η πολιτική ανεπάρκεια γίνεται καθολικά εμφανής.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ είπε...

Καταστασεις Αργεντινης ειναι λιγο δυσκολο να συμβουν αλλα οτι εχουμε
Γολγοθα μπροστα μας ειναι δεδομενο.
Παντως ο GEORGE δειχνει να ... θελει μεσα απο αυτο το αλαλουμ
δηλωσεων και εναλλαγης θεσεων
να αποδειξει ποσο ΚΑΚΟΙ και ΑΣΠΛΑΧΝΟΙ ειναι οι Ευρωπαιοι.
Τωρα για την πολιτικη ανεπαρκεια
τι να πω?
Ειναι δεδομενη απο την στιγμη που
ο ΓΑΠ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ενος PRESIDENT καιοχι ενος PRIME MINISTER

Ανώνυμος είπε...

πες το καθαρα συντροφε:

Ο Κώστας Σημίτης μας έβαλε στην ΕΕ και ο Γιώργος Παπανδρέου θα μας βγάλει.

υποπτος ή βλακας