“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

24 Φεβρουαρίου 2011

Γιώργος καλεί Κώστα...

Τα προβλήματα συντονισμού της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου σε συνδυασμό με τις χτυπητές πολιτικές αδυναμίες της ηγετικής ομάδας του, εντείνουν την αβεβαιότητα της ελληνικής κοινωνίας και θέτουν σε αναμονή τις ελπίδες για για την είσοδο σε τροχιά θετικών εξελίξεων. Μέρα τη μέρα κατανοείται οτι η αντιμετώπιση-λύση του Ελληνικού προβλήματος επαφίεται στις αποφάσεις της Ευρώπης που διαμορφώνονται, κατά κύριο λόγο, απο τις επιλογές της Γερμανίας.
Η κυβέρνηση του Πασοκ βρίσκεται αντιμέτωπη με τις αντιφάσεις της, τις κραυγαλέες πολιτικές αδυναμίες της και την διαρκώς ογκούμενη λαϊκή δυσαρέσκεια. Η διβουλία της στην εφαρμογή της πολιτικής της, η εμφανής απουσία πολιτικού σχεδίου εξυπηρετείται μεν απο τον επικοινωνιακό λαϊκισμό της, την έχει όμως οδηγήσει  σε πολιτική απομόνωση και στην απουσία της απαραίτητης συναίνεσης για τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές.
Ίσως αυτή να είναι η αιτία που ο κ. Παπανδρέου επιχείρησε την προηγουμένη εβδομάδα  να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τον κ. Σημίτη. Προς τούτο απέστειλε τον κ. Παπακωνσταντίνου με την δικαιολογία της  εφ΄όλης της ύλης ενημέρωσης. Η συνάντηση αποτέλεσε την ευκαιρία του κ. Παπανδρέου να ζητήσει την πολιτική συνδρομή του κ. Σημίτη τόσο για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη και ιδιαίτερα τη Γερμανία. Ο κ. Σημίτης δεν περίμενε αυτή τη συνάντηση για να βοηθήσει τη χώρα. Το πράττει όλο το κρίσιμο τελευταίο διάστημα αθόρυβα και με τη γνωστή του μεθοδικότητα. Η άθλια και αναξιοπρεπής αντιμετώπισή του απο τον κ. Παπανδρέου και το σύστημα του δεν τον εμποδίζει να προσφέρει όσο μπορεί και του επιτρέπεται για την χώρα.
Tώρα που οι "λεγεωνάριοι" ( Παναγόπουλος, Παπασπύρου κ.α) βγήκαν στο μεϊντάνι, ο "Καίσαρας" (Παπανδρέου) αναζητά στήριξη σε συμμαχίες σε όσους μέχρι χθές αντιμετώπιζε με τον πιο ύπουλο και ανέντιμο τρόπο.
Τα παπαγαλάκια του Μαξίμου έχουν αναλάβει έργο. Επαινούν βουλευτές ( Φλωρίδης και όχι μόνο) και σχολιάζουν δεξιά και αριστερά για την αναγκαιότητα αξιοποίησης όλων εκείνων των στελεχών που και ικανά και παροπλισμένα, αλλά είχαν στο παρελθόν υποστηρίξει τον κ. Βενιζέλο.
Ο κ. Παπανδρέου πληρώνει πλέον τον πολιτικό αυταρχισμό του και αναζητά απο τους πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστές χείρα βοηθείας. Και οι εκσυγχρονιστές τι θα κάνουν? Θα προσέλθουν χωρίς συμφωνίες επι της πολιτικής και θα υπηρετήσουν μια κυβέρνηση που βαδίζει χωρίς σχέδιο και ισχυρή διευθύνουσα ομάδα? Ίδωμεν.