“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

23 Δεκεμβρίου 2010

Η ακινησία οδηγεί στη λήθη

Το "σύστημα" Παπανδρέου εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχο. Η κοινοβουλευτική ομάδα εμφανίζει εικόνα βαβέλ και πολλοί βουλευτές συμπεριφέρονται με γνώμονα την πολιτική τους επιβίωση.Το κόμμα το διέλυσαν, είναι πλέον ανύπαρκτο και προφανώς ανίκανο να διαμορφώσει έστω και συνθήκες ανοχής προς την κυβέρνηση. Οι συνδικαλιστές (ο σκληρός βραχίονας του σκληρού παπανδρεϊσμού) έκοψε λάσπη ενω στερείται ίχνους κοινωνικής αποδοχής. Οι υπουργοί και αυτοί που μάχονται και εκείνοι που κρύβονται δεν συντονίζονται, δεν συνομιλούν, δεν διαβουλεύονται. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο υπουργού (απο τους στυλοβάτες της κυβέρνησης),σε κομματικό του φίλο, μετά απο χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη. "Όλα είναι στον αέρα.Μιά τρύπα κλείνουμε, δέκα ανοίγουν.Ο Θεός να βάλλει το χέρι του".  
Η απορία είναι η ακινησία και η ατολμία πολιτικών δυνάμεων του Πασοκ που ενδεχομένως θα μπορούσαν να ταράξουν τα "λιμνάζοντα ύδατα" και να ωθήσουν τις εξελίξεις σε πολιτικές κατευθύνσεις  που  θα διαμορφώνουν όρους Εθνικής και κοινωνικής επιβίωσης. Τι φοβούνται? Με την αδράνεια δεν προσφέρουν στη χώρα και με τη σιωπή τους βυθίζονται στη λήθη. Αυτό θέλουν? Θα το κερδίσουν.

Συγκλονιστικό


"Στερήσατε το ψωμί από τα παιδιά μου" φώναξε ο άνδρας και έπεσε από τον εξώστη του Ρουμάνικου Κοινοβουλίου‏... Ο άνδρας φορούσε μπλουζάκι, πάνω στο οποίο αναγράφεται: "Μας πυροβολήσατε, σκοτώσατε το μέλλον των παιδιών μας, μας πουλήσατε".
Στο βήμα την ώρα του συμβάντος ήταν ο Ρουμάνος πρωθυπουργός Εμίλ Μποκ, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης μομφής που κατέθεσε η αντιπολίτευση, για το νομοσχέδιο που ορίζει τους μισθούς στο δημόσιο τομέα.