“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

7 Ιουλίου 2011

Ο κύκλος του αίματος

Τα αυξανόμενα κρούσματα πολιτικής βίας και και οι απαράδεκτες αστυνομικές-κρατικές βίαιες αντιδράσεις δημιουργούν την αίσθηση ότι έχει χαθεί το μέτρο τόσο από τις συντεταγμένες δυνάμεις του κράτους, όσο και απο μέρος των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων που αντιτίθενται και αντιδρούν στην κυβερνητική πολιτική.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσής, είτε από λαϊκισμό, είτε από φόβο, είτε από πολιτική ελαφρότητα, φαίνεται να αποδέχεται ότι το κράτος δεν μπορεί να εγγυηθεί την έννομη τάξη, όταν δημόσια διατείνεται ότι απειλείται η οικογένεια του. Μία τέτοια επίκκληση οδηγεί στην παραίτηση, πράξη στην οποία θα έπρεπε ήδη να έχει προβεί ο κ. Παπουτσής, μετα την διαπιστωμένη πλέον ανικανότητα του να διασφαλίσει το δικαίωμα των πολιτών να διαδηλώνουν ειρηνικά.
 Οι πάσης φύσεως μπαχαλάκηδες δεν αποτελούν άλλοθι για κανένα. Ούτε για την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό της, ούτε για την "λοβοτομημένη" αριστερά του κ. Τσίπρα, του κ. Αλαβάνου και των γλυκανάλατων συνοδοιπόρων (Παπαδημούλης και σια).
Η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος είναι απαράδεκτο να οδηγήσει την ελληνική κοινωνία σε αντιδημοκρατικές διεξόδους, φασίζουσες συμπεριφορές και αμφισβήτηση των θεμελιωδών ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων.
Η πλειοψηφία των πολιτών (αγανακτισμένων και μη), απαιτεί την υπέρβαση της πολιτικής, της οικονομικής και της κοινωνικής κρίσης με δημοκρατικές μεθόδους, με κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, συνοχή, με νέα, σύγχρονα, αποτελεσματικά, παραγωγικά και αναπτυξιακά υποδείγματα και με ποιοτική αναβάθμιση της αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Η πλειοψηφία των πολιτών δεν επιζητά και δεν εμπνέεται απο τον "κύκλο του αίματος", που η κυβερνητική αβελτηρία και ο αριστερός λαϊκισμός, αντικειμενικά και πέραν προθέσεων, φαίνεται να πριμοδοτούν.