“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

9 Μαΐου 2011

Του Κουτρούλη ο γάμος...

 Μείζονα αναστάτωση έχει προκαλέσει στα κυβερνητικά κλιμάκια η παρέμβαση του κ. Λοβέρδου. Ιδιαίτερη ένταση επικρατεί μεταξύ των "δελφίνων". Πιέζουν τον κ. Παπανδρέου να "παραιτήσει" τον υπουργό Υγείας, ισχυριζόμενοι ότι με τα λεγόμενα του απέδωσε ευθύνες στον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και σε όλους τους υπουργούς. Δεν θα μπορούμε να σταθούμε πλέον αν ο Ανδρέας παραμείνει στη κυβέρνηση. Έχουν όλοι την αίσθηση, ότι πολιτικά και επικοινωνιακά ο κ. Λοβέρδος  τους "ρούμπωσε", όπως εύστοχα σχολίασε παλαιό κομματικό και κοινοβουλευτικό στέλεχος.
Οι Ραγκούσης και Χρυσοχοϊδης έχουν ανέβει στα κεραμίδια. Ο κ. Παπουτσής έχει βάλλει  τον μπατζανάκη, τον κ. Καρχιμάκη να κάνει παιχνίδι. Οι Ρέππας, Διαμαντοπούλου και Βενιζέλος τηρούν επικριτική αλλά μετριοπαθή στάση. Ο "αχαμνός" κ. Παπακωνσταντίνου βρήκε ευκαιρία να τα "χώσει" στο Λοβέρδο και όλους όσους κάνουν προσωπικό παιχνίδι.
Το κατ΄αρχήν και βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι υπουργοί διαγκωνίζονται για την προσωπική τους τύχη και ο πρωθυπουργός, αν δέν είναι στο γυμναστήριο, θα διαλέγεται με τον Νίκο, τον Παύλο και τα άλλα παιδιά, την ώρα που η χώρα  καταρρέει. Μιά χαρά μας βρίσκω. 

Ο "καλός στρατιώτης".....Λοβέρδος

Σοβαρές επιφυλάξεις για τον τρόπο λήψης αποφάσεων στην κυβέρνηση, διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να εγκρίνονται τα κείμενα για την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό διάσωσης από αυξημένη πλειοψηφία της Βουλής. Ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθάρισε μάλιστα ότι ο ίδιος δεν έχει θέση σε νεφελώδεις πολιτικές, θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση του πρωθυπουργού.(εδω)
Ο κατά δήλωση του "στρατιώτης" κ. Λοβέρδος, ως παλαιός ΚΝΙΤΗΣ έχει πλήρως αφομοιώσει τη τακτική του "ενα βήμα μπροστά, δύο πίσω". Οι ενστάσεις του για την διαμόρφωση, την άσκηση και την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής είναι εύλογες, βάσιμες, πραγματικές. Η ανάγκη νομιμοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής που επισημαίνει συνιστά θέση αρχής και η επίκληση της τον τιμά. Η συνέπεια λόγων και έργων οδηγεί στην παραίτηση, την οποία ο υπουργός δεν την επιθυμεί αλλά φαίνεται να την επιδιώκει. Ο ισχυρισμός οτι υπουργικός του θώκος είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου ίσχυε προφανώς και πρίν τη συνέντευξη τύπου. Η σχετική υπόμνηση δεν συνάδει με την πολιτική αρχών που ο κ. Λοβέρδος θέλει να εμφανίζεται ότι υπηρετεί. Η επιχειρηματολογία του κ. Λοβέρδου εδράζεται στη πολιτική πραγματικότητα, η "κίνηση" του όμως γέρνει προς την "πολιτικάντικη" συμπεριφορά, που ο ίδιος δεν θα έπρεπε να υιοθετεί. Εκτός κι΄αν επιδιώκει τη "θυματοποίηση" του και την ηρωϊκή έξοδο. Που κι΄αυτά τα τερτίπια δεν του ταιριάζουν.

ΥΓ. Εν τω μεταξύ σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησεο οίκος αξιολόγησης Standards and Poor's, από BB- σε Β.