“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

9 Μαΐου 2011

Ο "καλός στρατιώτης".....Λοβέρδος

Σοβαρές επιφυλάξεις για τον τρόπο λήψης αποφάσεων στην κυβέρνηση, διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να εγκρίνονται τα κείμενα για την ένταξη της χώρας στον μηχανισμό διάσωσης από αυξημένη πλειοψηφία της Βουλής. Ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθάρισε μάλιστα ότι ο ίδιος δεν έχει θέση σε νεφελώδεις πολιτικές, θέτοντας τον εαυτό του στη διάθεση του πρωθυπουργού.(εδω)
Ο κατά δήλωση του "στρατιώτης" κ. Λοβέρδος, ως παλαιός ΚΝΙΤΗΣ έχει πλήρως αφομοιώσει τη τακτική του "ενα βήμα μπροστά, δύο πίσω". Οι ενστάσεις του για την διαμόρφωση, την άσκηση και την εφαρμογή της κυβερνητικής πολιτικής είναι εύλογες, βάσιμες, πραγματικές. Η ανάγκη νομιμοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής που επισημαίνει συνιστά θέση αρχής και η επίκληση της τον τιμά. Η συνέπεια λόγων και έργων οδηγεί στην παραίτηση, την οποία ο υπουργός δεν την επιθυμεί αλλά φαίνεται να την επιδιώκει. Ο ισχυρισμός οτι υπουργικός του θώκος είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού κ. Παπανδρέου ίσχυε προφανώς και πρίν τη συνέντευξη τύπου. Η σχετική υπόμνηση δεν συνάδει με την πολιτική αρχών που ο κ. Λοβέρδος θέλει να εμφανίζεται ότι υπηρετεί. Η επιχειρηματολογία του κ. Λοβέρδου εδράζεται στη πολιτική πραγματικότητα, η "κίνηση" του όμως γέρνει προς την "πολιτικάντικη" συμπεριφορά, που ο ίδιος δεν θα έπρεπε να υιοθετεί. Εκτός κι΄αν επιδιώκει τη "θυματοποίηση" του και την ηρωϊκή έξοδο. Που κι΄αυτά τα τερτίπια δεν του ταιριάζουν.

ΥΓ. Εν τω μεταξύ σε νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας προχώρησεο οίκος αξιολόγησης Standards and Poor's, από BB- σε Β.

2 σχόλια:

Μ. Βούρτση είπε...

Είναι αργά να το ρίξει πάλι στο κλάμα ο πόλιτικός Ξανθόπουλος! Να σκεφτόταν πρίν από τις πράξεις του! Τώρα είναι αργά για δάκρυα Αντρέα!!!!!

Fabian είπε...

Μακάρι να είχαν την ευθύτητα του Λοβέρδου.Διαφωνείς-συμφωνείς μαζί του είναι ξεκάθαρος και κιμπάρης στις απόψεις του.