“Γιατί πιστεύουμε ότι η ανάπτυξη πρέπει να είναι προϊόν σοβαρού σχεδιασμού, αφού η αγορά από μόνη της δεν μπορεί να δώσει το σωστό προσανατολισμό. Γιατί πιστεύουμε ότι προϋπόθεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής κοινωνίας, είναι η δίκαιη ανακατανομή. Το προϊόν της ανάπτυξης, ο νέος πλούτος που εμείς διαμορφώνουμε και αναπτύσσουμε, η νέα γνώση, οι νέες ευκαιρίες, πρέπει να κατανέμονται με δίκαιο τρόπο. Γιατί η ρήση «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι επίκαιρη σήμερα στον πλανήτη μας, όσο ποτέ άλλοτε”.

"ΔΙΑΒΑΤΗ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ..."

9 Μαΐου 2011

Του Κουτρούλη ο γάμος...

 Μείζονα αναστάτωση έχει προκαλέσει στα κυβερνητικά κλιμάκια η παρέμβαση του κ. Λοβέρδου. Ιδιαίτερη ένταση επικρατεί μεταξύ των "δελφίνων". Πιέζουν τον κ. Παπανδρέου να "παραιτήσει" τον υπουργό Υγείας, ισχυριζόμενοι ότι με τα λεγόμενα του απέδωσε ευθύνες στον ίδιο τον πρωθυπουργό αλλά και σε όλους τους υπουργούς. Δεν θα μπορούμε να σταθούμε πλέον αν ο Ανδρέας παραμείνει στη κυβέρνηση. Έχουν όλοι την αίσθηση, ότι πολιτικά και επικοινωνιακά ο κ. Λοβέρδος  τους "ρούμπωσε", όπως εύστοχα σχολίασε παλαιό κομματικό και κοινοβουλευτικό στέλεχος.
Οι Ραγκούσης και Χρυσοχοϊδης έχουν ανέβει στα κεραμίδια. Ο κ. Παπουτσής έχει βάλλει  τον μπατζανάκη, τον κ. Καρχιμάκη να κάνει παιχνίδι. Οι Ρέππας, Διαμαντοπούλου και Βενιζέλος τηρούν επικριτική αλλά μετριοπαθή στάση. Ο "αχαμνός" κ. Παπακωνσταντίνου βρήκε ευκαιρία να τα "χώσει" στο Λοβέρδο και όλους όσους κάνουν προσωπικό παιχνίδι.
Το κατ΄αρχήν και βασικό συμπέρασμα είναι ότι οι υπουργοί διαγκωνίζονται για την προσωπική τους τύχη και ο πρωθυπουργός, αν δέν είναι στο γυμναστήριο, θα διαλέγεται με τον Νίκο, τον Παύλο και τα άλλα παιδιά, την ώρα που η χώρα  καταρρέει. Μιά χαρά μας βρίσκω. 

6 σχόλια:

nik είπε...

Αν το καινούργιο που απαιτεί η χώρα θα το φέρουν οι επονομαζόμενοι 'δελφίνοι', ας τα μαζεύουμε να φεύγουμε...

Ανώνυμος είπε...

To παλιό πεθαίνει και το καινούργιο δεν έχει χώρο να ανασάνει που έλεγε και ο παλιόφιλος ο Μάρξ.Οι δελφίνοι σε μη επαναστατικές περιόδους αποτελούν γέφυρες μετάβασης. Ανοίγουν δρόμους, ασυνείδητα και το καινούργιο που διευκολύνουν, τους σκοτώνει πρώτους.

G2011 είπε...

Ρε η φωτογραφία δίπλα είναι ο ΓΑΠ χωρίς το κολάν?

Ανώνυμος είπε...

Κουραστήκαμε από τα καραγκιοζιλίκια του κάθε θεατρίνου.Επιτέλους ένας άνθρωπος σοβαρός,ικανός και φερέγγυος δεν υπάρχει σ' αυτόν το τόπο, να πάρει την τύχη της χώρας στα χέρια του;

Fabian είπε...

@Ανώνυμος 3.26. Βλέπεις κανένα που δεν βλέπουμε εμείς οι τυφλοί?

nik είπε...

Ηρεμείστε. Δεν είναι θέμα ενός ανθρώπου, είναι θέμα ενός ολόκληρου συστήματος και μιάς κοινωνίας σε σύγχυση. Όσο επιβιώνει το παλιό, το καινούργιο δεν έχει χώρο να ανασάνει όπως σωστά έγραψε ο ανώνυμος στο δεύτερο κατά σειρά σχόλιο. Όταν το παλιό ξεβρακωθεί τελείως και αναδειχθεί το καινούργιο θα υπάρξουν και τα άτομα.